Ajankohtaista

Suurkeittiöuutisia: Felix Chilikastike maustaa keväiset herkut

21.04.2017

Vappu ja muut kevään juhlat ovat aikaa, jolloin tortillat ja muut sormisyötävät ovat haluttuja noutopöytien ruokia. Broileriwrapissa käytetty Felix Chilikastike on täyteläinen ja maukas tomaattipohjainen mm. chilipippurilla ja kaneliuutteella maustettu kastike. Se on sileärakenteinen ja 100 grammaan chilikastiketta on käytetty 200 g tuoreita tomaatteja.

Lue lisää

Felix-salaattikastikkeiden kausimaku on Seesami-Inkivääri

19.04.2017

Felix-salaattikastikkeiden vuoden kausimaku Seesami-Inkivääri tuo mukanaan trendikkään tuulahduksen aasialaista makumaailmaa. Uutuudessa on pähkinäinen, paahdetun seesamin maku, jota piristää ripaus inkivääriä.

Lue lisää

Felix Veggie tuo kasvisateriat kauppojen pakastealtaisiin

12.04.2017

Felix Veggie -pakasteateriat Halloumi Hotpot ja Coconut Bean Curry ovat ruokaisia, maukkaita ja kooltaan kunnollisia kasvisaterioita, jotka sisältävät mm. kookosta, linssejä ja papuja. Varianteista Coconut Bean Curry sopii myös vegaaneille. Moni haluaa lisätä kasvisten syöntiä ja kasvisvaihtoehdon valitseekin nykyään yhä useammin myös aivan tavallinen sekaruoan syöjä.

Lue lisää

Haemme sesonkityöntekijöitä vihannestehtaalle

23.03.2017

​Orkla Foods Finland valmistaa Turun Urusvuoressa korkealuokkaisia Ahti- ja Vesta-sillejä sekä Felix-vihannessäilykkeitä. Haemme nyt vihannestehtaalle kurkkusesongin ajaksi tuotannollisiin töihin 18 vuotta täyttäneitä ahkeria ja reippaita työntekijöitä.

Lue lisää

Taffel- ja Felix-yrityksille yhteinen johtoryhmä

09.03.2017

Norjalaiseen Orkla-konserniin kuuluvan Orkla Foods Finlandin ja Orkla Confectionery & Snacks Finlandin johtoryhmät yhdistetään. Yhteisen johdon myötä syntyvää toiminnallista kokonaisuutta kutsutaan nimellä Orkla Suomi. Molemmat yhtiöt jäävät juridisesti edelleen voimaan.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Felixin salaattikastikkeille Sydänmerkki

16.01.2017

Felixin salaattikastikkeet sangossa uudistuivat vuoden vaihteessa. Uutta on kaikille neljälle kastikevariantille myönnetty Sydänmerkki, kaksi uutta makua, ja asiakkaiden toiveesta pienentynyt pakkauskoko.

Lue lisää

Tuemme tänäkin jouluna Pelastakaa Lapset ry:n työtä

19.12.2016

Orkla Foods Finland on tänäkin jouluna tukenut Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa. Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää

Tutkittua: Felix-punajuuri sisältää runsaasti kuitua

08.11.2016

Kuitupitoisia ruoka-aineita pohtiessa ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen punajuuri! Felixin punajuuri on tutkitusti runsaskuituista, mikä lukeekin pian punajuuritölkkien etiketeissä. Uusi etiketti helpottaa halutun punajuuren löytämistä, lasipurkin läpi kun ei aina juureksen muotoa näe. Helppo Avata -kansi puolestaan takaa, että purkki aukeaa heikommillakin käsivoimilla ilman työkaluja.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Joulu lähestyy...

31.10.2016

Tällä viikolla on etelässäkin nähty lumista maata ja se johtaa ajatukset tietysti jouluun ja joulun herkkuihin. Rosolli on sillisalaatti, joka on vakiinnuttanut asemansa suomalaisissa joulupöydissä. Felixin kuutioiduilla vihanneksilla ja Boyn sillikuutioilla tämä joulun - ja pikkujoulujen - herkku syntyy todella helposti.

Lue lisää

​Uusi maku Felixin jogurttisiin salaattikastikkeisiin: Tsatsiki

21.10.2016

Tsatsiki on monelle Kreikan-matkaajalle tuttu herkku. Tsatsikia syödään Kreikassa dippinä tai alkupalojen lisukkeena, ja se käy myös salaatin seuraksi sekä grillatun leivän kanssa. Felix tuo ensimmäisenä tämän tutun, pidetyn maun myös salaattikastikkeisiin.

Lue lisää

Suurkeittiövinkki: Lime-valkosuklaakakku

10.10.2016

Felixin maustamaton tuorejuusto taipuu moneen. Lokakuun reseptivinkkimme on ihana lime-valkosuklaakakku pähkinäpohjalla. Kakku on sekä täyteläinen että raikas, ja tuorejuusto keventää kokonaisuuden sopivasti. Tarjoa juhlatilaisuudessa, jälkiruoaksi tai vaikka hieman parempana kokoustarjoiluna.

Lue lisää

Suvaitsevainen Suomi?

23.09.2016

​Ovatko suomalaiset suvaitsevaisia? Entä mikä muu määrittää suomalaisuutta? Tutkimuksen mukaan tasan puolet ei pysty ottamaan kantaa siihen, ovatko suomalaiset suvaitsevaisia vai eivät. Ulkonäöltään suomalaisen ei välttämättä tarvitse näyttää Jukolan Jussilta, mutta suomen kieli kuuluu valtaosan mielestä suomalaisuuteen. Suomalaiset ovat rehellisiä ja luotettavia, mutta myös juroja ja jäyhiä.

Lue lisää

Kurkkusadosta tulossa ennätyshyvä

05.07.2016

Avomaan kurkkua poimitaan jo Lounais-Suomessa. Poiminta on alkanut reilusti aiemmin kuin normaalisti ja sato näyttää erittäin hyvältä. Kurkkusato on hyvin riippuvainen säistä, sillä kurkku ei pidä liian kuumasta eikä liian kylmästä. Tänä vuonna säät ovat olleet erittäin suotuisia. Kurkut saatiin peltoon ajoissa ja ne ovat saaneet kasvaa rauhassa.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Felixin Remoulade-kastike saa sydänmerkin

30.06.2016

Sydänmerkki pakkauksessa tai ravintolassa kertoo, että elintarvike tai aterian osa on terveyden kannalta parempi valinta. Elokuun 2016 alusta alkaen sydänmerkki löytyy myös Felixin Remoulade-kastikkeen etiketistä. Sydänmerkin saamisen kriteerit vaihtelevat tuoteryhmittäin. Remoulade-kastikkeessa se kertoo suolan ja rasvan määrästä sekä rasvan laadusta.

Lue lisää

Helle suosii kurkkusatoa

02.06.2016

Avomaankurkut on jo saatu kasvihuoneista peltoon kurkkutiloilla ainakin Varsinais-Suomessa. Satokausi on normaalista edellä ja sato vaikuttaa lupaavalta. Kurkut kylvetään toukokuussa ja kasvatetaan taimiksi kasvihuoneissa. Sieltä ne siirretään peltoon, kun on tarpeeksi lämmin.

Lue lisää

Takaisinveto: Kahdessa erässä Felix-ketsuppia on havaittu käymistä

21.04.2016

Yhdessä Felix Ketchup 1,25 kg tuote-erässä ja yhdessä Felix Ketchup 500 g tuote-erässä on havaittu maitohappobakteereita ja hiivoja, jotka saattavat aiheuttaa käymistä. Tästä johtuen nämä tuote-erät poistetaan myynnistä. Käyminen on havaittavissa pakkauksen pullistumisena ja makuvirheinä. Tuotteen nauttiminen ei kuitenkaan ole terveydelle vaarallista.

Lue lisää

Sosiaalisen median voima: "Ei haittaa meitä!" tuotti 24 600 uutisjakoa

15.04.2016

Felix-brändille tehty TV-mainonta, jossa esiintyy tummaihoinen suomalainen, herätti vilkasta keskustelua pääsiäisviikolla. Pieni, mutta kovaääninen osa suomalaisia ei pitänyt mainosta soveliaana. He ilmoittivat Twitterissä boikotoivansa Felix-brändin tuotteita, mihin Orkla Foods Finland vastasi: Ei haittaa meitä! Twiitti sekä siitä alkanut keskustelu tuotti tuhansia uutisjakoja ja mainintoja.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Monikäyttöinen chilikastike

05.04.2016

Kevään eteneminen vie ajatukset jo tulevaan kesään ja sen makuihin, kuten grillaamiseen. Toisaalta kevään koleus takaa vielä pata- ja uuniruokien suosion. Felixin Chilikastike on täyteläinen ja maukas tomaattipohjainen, mm. chilipippurilla ja kaneliuutteella maustettu kastike. Se on monikäyttöinen grilliruokien ja patojen maustaja, jolla korostat ruoan omaa makua.

Lue lisää

Kesätyöntekijöitä Turun vihannestehtaalle

21.03.2016

Tervetuloa säilömään Felix-kurkkuja! Orkla Foods Finland valmistaa Turussa Urusvuoren vihannessäilyketehtaalla korkealuokkaisia Felix-vihannessäilykkeitä. Haemme tehtaalle tuotannollisiin töihin 18 vuotta täyttäneitä ahkeria ja reippaita työntekijöitä kurkkusesongin ajaksi. Työt alkavat heti juhannuksen jälkeen maanantaina 27.6. ja sesonki jatkuu elokuun loppuun asti.

Lue lisää

Kevään Felix-uutisia: Uusia makuja eikä savua ilman tulta

14.03.2016

Keväällä aletaan haaveilla kesästä ja grillaamisesta. Kesäiseen makumaailmaan voi jo virittyä Felixin kastikkeilla. Uusia makuja löytyy maaliskuun alusta alkaen niin ketsupeista, salaattikastikkeista kuin majoneeseista. Lisäksi kisaan osallistumalla voi voittaa "grillien Ferrarin" eli Big Green Egg -hiiligrillin.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Laktoositon Felix Valkosipulituorejuusto 1,5 kg

03.03.2016

Felixin Foodservice-tuotevalikoimaan tuli 1.3.2016 alkaen uutuus: Laktoositon Valkosipulituorejuusto 1,5 kg:n pakkauksessa. Laktoosittomilla Felix-tuorejuustoilla saa helposti lisää makua kaikkeen ruoanlaittoon. Erityisesti valkosipulituorejuusto on suomalaisten kestosuosikki. Sitä voi käyttää esimerkiksi levitteenä, leivän välissä, suuruksena tai vaikka uuniperunan lisukkeena.

Lue lisää

Uusia kastikkeita Felixiltä: BBQ-ketsuppi on grillaajan paras kaveri

19.02.2016

Suomalaiset rakastavat grillaamista. Lähes kaikki suomalaiset grillaavat kesäkaudella ja innokkaimmat jopa säätä uhmaten ympärivuotisesti. Felixin uusissa BBQ-ketsupeissa yhdistyvät Suomen suosituin ketsuppi ja jännittävät BBQ-maut ympäri maailmaa. Tuotteena ne ovat uudenlaisia: makumaailmaltaan täydellisiä pareja grillatulle lihalle.

Lue lisää

Felix tuntee kaikenlaisten suomalaisten maun

21.01.2016

Mikä yhdistää kalassa käyvän nuoren naisen ja jouluun hurahtaneen miehen? Tietysti Felix, jonka suomalaisuuteen kuuluu monenlaisia ilmiöitä ja ihmisiä: särmikkäitä, hauskoja, erikoisia. Felixin uudet mainosfilmit tuovat myönteisellä ja humoristisella tavalla esiin suomalaisuuden monet kasvot.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Felixin Remoulade-kastike on nyt laktoositon ja sisältää vähemmän suolaa

11.01.2016

Felixin suurkeittiötuotteisiin kuuluva, suosittu Remoulade-kastike on 1.1.2016 alkaen laktoositon ja maidoton. Remoulade on majoneesipohjainen kastike, joka saa pikantin makunsa sinapista ja hienoksi pilkotusta vihannessekoituksesta. Myös suolan määrää on uudessa kastikkeessa vähennetty.

Lue lisää

Suomalainen ostaa punajuuret jouluruuhkassa

23.12.2015

Huolimatta punajuurien pitkästä säilyvyysajasta ostaa suomalainen joulupöydän punajuurensakin jouluruuhkassa juuri ennen joulua. Felix-brändin punajuuret Turussa valmistavan Orkla Foods Finlandin punajuurimyynnistä peräti 22 % tulee joulukuussa, ja joulukuun myynnistä peräti 30 % muutamalta päivältä ennen jouluaattoa.

Lue lisää

Operaatio Ruokakassiin Felixin tuotteita

22.12.2015

Jouluun kuuluvat sekä antaminen että ruoka. Orkla Foods Finland on tänäkin jouluna lahjoittanut elintarvikkeita turkulaisen vapaaehtoisjärjestön Operaatio Ruokakassin vähävaraisten joulujuhlaan. Työttömien ja vähävaraisten joulujuhla järjestetään Turun Logomossa 23.12. Kyseessä on tapahtuman 20. juhlavuosi. Hienoa työtä, Operaatio Ruokakassi!

Lue lisää

Joulun uudet silliherkut haastavat perinteet

03.12.2015

Silli kuuluu jouluun ja se näkyy myös sillin myynnissä. Joulu on myös aikaa, jolloin kotikokit haluavat laittaa sillinsä itse. Foody Allen / Aki Wahlman kehitti Orkla Foods Finlandin ylläpitämälle Sillikoululle neljä modernia sillireseptiä joulua varten.

Lue lisää

Tuemme tänäkin jouluna Pelastakaa Lapset ry:n työtä

27.11.2015

Orkla Foods Finland on tänäkin jouluna tukenut Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa. Pe​lastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Lue lisää

Felixille hopeaa parhaan mainoksen sarjassa

12.11.2015

"​Felix tuntee suomalaisten maun" nappasi hopeaa Orkla-konsernin maiden välisessä mittelössä. Palkintojuryn perusteluina olivat mainoksen kyky napata pilke silmäkulmassa suomalaisen sielun kaunis ja vähän synkkä, "Finnish noir", olemus. Viime vuonna Orkla Foods Finland sai myös mainossarjan hopeaa Grandiosan mainonnalla.

Lue lisää

Olemme mukana ATERIA 2015 -messuilla

28.10.2015

Orkla Foods Finlandin Foodservice on mukana ATERIA 2015 -messuilla Felix Smart Mat- ja Dressomat-konseptien kanssa. Smart Mat on hyvän makuista ja ravitsemuksellisesti tasapainoista kasvisruokaa, joka maistuu kaikille – myös yläasteikäisille nuorille! Dressomat puolestaan tekee kastikkeiden annostelusta siistiä ja helppoa.

Lue lisää

Kotoisaa kurkkusalaattia Felixiltä

20.10.2015

​Voiko teollinen olla kuin kotona tehtyä? Näin uskomme me Felixillä ja pakkasimme Koti-sarjaan kurkkusalaatin, jossa ei ole säilöntäaineita ja kaikki mausteet sellaisina kuin luontoäiti ne tarkoitti.

Lue lisää

Suurkeittiöuutisia: Abban lasimestarinsilliä taas saatavana, Felix-tuorejuustoa laktoosittomana

05.10.2015

Nyt on taas se aika vuodesta, että Abban lasimestarinsilliä on saatavana. Sesonkituotteen saatavuusaika on 1.9.-31.12.2015. Hyviä uutisia Felixiltä: Felix-tuorejuustot muuttuvat lokakuun 2015 alusta alkaen täysin laktoosittomiksi.

Lue lisää

Etsimme VK-myyntikentällemme aluepäällikköä

01.10.2015

Tervetuloa meille töihin! Orkla Foods Finland hakee VK-myyntikentälleen aluepäällikköä. Olet aktiivinen, suunnitelmallinen ja määrätietoinen kumppani asiakkaillemme. Vastaat sinulle määriteltyjen asiakkuuksien myynnistä ja markkinaosuuksista kehittämällä tuotteidemme jakelua, saatavuutta sekä näkyvyyttä. Tehtävän asemapaikka on Suur-Helsingin alue.

Lue lisää

Orkla Foods Finland on mukana Nälkäpäivässä

17.09.2015

​Orkla Foods Finland on antanut etusivunsa SPR:n käyttöön Nälkäpäiväkeräyksen ajaksi 17.-19.9.2015. Tänä aikana kaikki osoitteeseen www.orklafoods.fi tuleva liikenne ohjataan SPR:n keräyssivulle.

Lue lisää

Orkla Foods Finland tukee SPR:n pakolaistyötä

14.09.2015

Felix-, Abba- ja Grandiosa-brändeistään tunnettu Orkla Foods Finland on tukenut SPR:n työtä pakolaisten auttamiseksi.

Lue lisää

Myös koulun kasvisruoka voi maistua nuorille

04.09.2015

Yläasteikäisten kouluruokasuosikki on aika harvoin kasvisruoka. Yleensä syynä on maku ja se, että kasvisruoasta ei oikein lähde nälkä. Jotta ekologisesti kestävämmän kasvisruoan suosio saataisiin kasvamaan, kannattaa suurkeittiöiden panostaa kasvisruoan makuun ja ravitsemuksellisiin arvoihin. Felix Smart Mat vastaa tähän tarpeeseen.

Lue lisää

Felix-kurkuille uusi ilme

28.08.2015

Felixin kurkkusäilykkeiden uudistuminen jatkuu. Uuden etiketin myötä kuluttajan valintaa helpotetaan tuotteiden mausteisuutta ja makeutta kuvaavilla mittareilla. Lähes kaikissa kurkkusäilykkeissä on jatkossakin erittäin suuren suosion saanut Helppo Avata -kansi.

Lue lisää

Felix-ketsuppipullo on nyt vihreämpi

18.08.2015

Felixin uusi ketsuppipullo vähentää pullo- ja ketsuppitehtaan välisten kuljetuksien hiilidioksidipäästöjä peräti 90 %. Vuodessa näin merkittävä hiilidioksidipäästöjen väheneminen vastaa ketsuppitehtaan koko tuotantokapasiteetista laskettuna ajamista kuorma-autolla maapallon ympäri 15 kertaa!

Lue lisää

Felixin Maku-kurkku uudistuu

29.06.2015

Felixin Maku-kurkkujen kesän satoa aletaan pakata uudennäköisiin purkkeihin. Visuaalinen ilme uudistuu kesän 2015 aikana. Uuden ulkonäön lisäksi kuluttajan valintaa helpotetaan mausteisuutta ja makeutta kuvaavilla mittareilla. Kaikissa Maku-sarjan tuotteissa on jatkossakin erittäin suuren suosion saanut Helppo Avata-kansi.

Lue lisää

Felix Smart Mat: Vihdoinkin hyvää kasvisruokaa suurkeittiöille

17.06.2015

Suomalaiset söisivät mielellään enemmän kasvisruokaa myös kotien ulkopuolisilla aterioilla. Kasvisruoan pitäisi myös maistua hyvältä ja pitää nälkä poissa. Felix Smart Mat on uusi ateriakonsepti, joka vastaa näihin tarpeisiin: Hyvän makuista, ravitsemuksellisesti tasapainoista kasvisruokaa, jossa on runsaasti proteiinia eri lähteistä, palkokasveja ja täysjyväviljaa sekä hyvä rasvakoostumus.

Lue lisää

Felix Mainio Kurkkumajoneesi ja salaattikastikkeiden kausimaku Jogurtti-ruohosipuli

07.04.2015

Miedot, maukkaat ja monikäyttöiset Felix-kastikkeet ovat alkavan grillikauden suosikkeja.

Lue lisää

Felix-maustetahnat: maustamisen uusi aika

07.04.2015

Felix tuo kotikokkien iloksi kokonaisen tuotesarjan, jonka käytössä vain mielikuvitus on rajana. Inkivääri maustaa mansikkasmoothien, basilika rikastaa sämpylät ja chili terävöittää suklaakakun. Huhtikuun alusta alkaen kauppojen hyllyiltä löytyy myös kaksi muuta Felix-kastikeuutuutta: Mainio Kurkkumajoneesi ja salaattikastikkeiden uusi kausimaku Jogurtti-ruohosipuli.

Lue lisää

Citykettu Nanna saa vihdoin kurkkupurkin auki!

27.03.2015

Vuonna 2010 citykettu Nanna tarvitsi kämppäkaverinsa Ritun apua kurkkupurkin avaamiseen. Vuonna 2015 avaaminen käy kevyesti.

Lue lisää

Helppo Avata -kannen voi uusiokäyttää

23.03.2015

Felixin vihannessäilykkeisiin kesällä 2014 tullut uusi Helppo Avata -kansi toimii myös uusiokäytössä. Kannen tultua markkinoille kuluttajat ovat kysyneet sen toimivuudesta kotisäilönnässä. Orkla Foods Finlandin tuotekehittäjä teki kotisäilöntää vastaavan testin, jonka perusteella myös Helppo Avata -kansi vaikuttaa sulkeutuvan riittävän tiiviisti.

Lue lisää

Felix-filmi mainoselokuvakilpailun shortlistalle

02.02.2015

”Felix tuntee suomalaisten maun” valittiin suomalaisessa Voitto-mainoselokuvakilpailussa yleissarjan shortlistalle. Shortlistalle pääsee yleensä noin 20–25 % kilpailun sarjoihin ilmoitettujen kokonaismäärästä. Myös yleisö voi osallistua kisaan äänestämällä mainossuosikkiaan. Voittajat julkistetaan gaalassa 5.3.2015.

Lue lisää

Felix-talvikisa on alkanut!

15.01.2015

Tammikuusta helmikuun loppuun kestävässä ketsuppikampanjassa on mahdollisuus joka viikko voittaa koko perheelle joko viikon loma, pitkä viikonloppu tai kylpylälippuja Holiday Clubin kohteisiin Suomessa. Kisaan osallistutaan ketsuppipullon kaulaetiketissä olevalla koodilla.

Lue lisää

Onnea uudelle vuodelle!

31.12.2014

Orkla Foods Finland toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

Lue lisää

Felix on nyt ympäristöystävällisempi!

18.11.2014

Felix-ketsupin uusi pakkaus voitti Ruotsin pakkausalan ympäristöpalkinnon lokakuun puolivälissä.

Lue lisää

Kuluttajat kiittävät Felix-säilykkeiden uutta kantta

25.09.2014

​”Helppo avata! Totta oli, kansi aukeni hienosti. Kiitos keksijälle, joka oivalsi!” Tällaista palautetta on virrannut poikkeuksellisen paljon Felixin kuluttajapalveluun loppukesästä ja alkusyksystä.

Lue lisää