Basilika-kierresämpylät

2 h 12:lle

Kuka sanoo, että vain korvapuusti voi olla kierteinen? Näiden herkullisten sämpylöiden kohdalla on hyvä varoittaa syöjiä siitä, että tämä tosiaan on sämpylä eikä pulla...

Basilika-kierresämpylät

Ainekset

  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl anista tai fenkolia rouhittuna
  • 1 rkl siirappia
  • 1/2 pkt tuorehiivaa
  • 7 dl sämpyläjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
  • TÄYTE
  • 200 g tuorejuustoa
  •   tuoretta basilikaa silputtuna

Valmistusohje

  1. Sekoita lämmin neste (40°), suola, mauste, siirappi ja hiiva taikinakulhossa. Lisää 2/3 jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasva sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Ripottele työpöydälle reilu kerros jauhoja, kumoa kohunnut taikina ja taputtele se jauhotetuin käsin 35 x 45 cm:n levyksi. Sekoita tuorejuusto ja silputtu basilika, levitä seos levylle. Rullaa levy ja paloittele.
  3. Laita palat kierrepuoli ylöspäin paperivuokiin, (muffinipelti on mainio kierresämpylöiden paistamiseen). Peitä ja kohota.
  4. Paista uunissa 15–17 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.