Grillatut jättiravunpyrstöt ja zuccinichipsit
30 min.
4:lle
6
Vähän eksoottisempaa ja ah, niin hyvää. Majoneesi kruunaa maun.

Ainekset
- 20 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
- 1 kiinteä kesäkurpitsa
- 1 syöntikypsä avokado
- 1/2 lime tai sitruuna
- 1-2 dl öljyä
- suolaa, mustapippuria
- Tarjoiluun
- 1 dl Felix Aiolimajoneesia
- tuoretta korianteria
- 1/2 sitruunaa
Valmistusohje
- Sulata jättiravunpyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Leikkaa pesty kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Leikkaa avokado neljään osaan ja purista limestä tai sitruunasta mehua leikkauspinnoille.
- Kuumenna ohut kerros öljyä laakeassa paistinpannussa kuumaksi. Paista kesäkurpitsaviipaleet useammassa erässä kauniin ruskeiksi ja siirrä chipsit laakealle alustalle talouspaperin päälle valumaan. Mausta suola- ja mustapippuriripauksella.
- Paista tai grillaa jättiravun pyrstöjä 1–1 ½ minuuttia per puoli. Asettele ainekset lautasille ja valuta Felix Aiolimajoneesia avokadolohkoille. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja sitruunaviipaleilla. Nauti rapeakuorisen maalaisleivän kanssa esim. alkuruokana.