Grillatut jättiravunpyrstöt ja zuccinichipsit

30 min. 4:lle

Vähän eksoottisempaa ja ah, niin hyvää. Majoneesi kruunaa maun.

Grillatut jättiravunpyrstöt ja zuccinichipsit

Ainekset

  • 20  kpl jättikatkaravunpyrstöjä
  • kiinteä kesäkurpitsa
  • 1   syöntikypsä avokado
  • 1/2  lime tai sitruuna
  • 1-2 dl öljyä
  •   suolaa, mustapippuria
  •   Tarjoiluun
  • 1  dl Felix -aiolimajoneesia
  •   tuoretta korianteria
  • 1/2  sitruunaa

Valmistusohje

  1. Sulata jättiravunpyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla.
  2. Leikkaa pesty kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Leikkaa avokado neljään osaan ja purista limestä tai sitruunasta mehua leikkauspinnoille.
  3. Kuumenna ohut kerros öljyä laakeassa paistinpannussa kuumaksi. Paista kesäkurpitsaviipaleet useammassa erässä kauniin ruskeiksi ja siirrä chipsit laakealle alustalle talouspaperin päälle valumaan. Mausta suola- ja mustapippuriripauksella.
  4. Paista tai grillaa jättiravun pyrstöjä 1–1 ½ minuuttia per puoli. Asettele ainekset lautasille ja valuta Felix Aiolimajoneesia avokadolohkoille. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja sitruunaviipaleilla. Nauti rapeakuorisen maalaisleivän kanssa esim. alkuruokana.