Homejuustolihapyörykät, lohkoperunat ja rakuunaporkkanat

Homejuustolla maustetut lihapyörykät ovat upean meheviä. Nämä herkulliset pyörykät sopivat mainiosti vaikkapa illanistujaisiin. Valmista seuraksi ihanat lohkoperunat.

Homejuustolihapyörykät, lohkoperunat ja rakuunaporkkanat

Ainekset

  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl vettä
  • 400-500 g jauhelihaa
  • muna
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • sipuli silputtuna
  • 75 g sinihomejuustoa murustettuna
  • 1/2 tl suolaa
  •   mustapippuria myllystä
  • LOHKOPERUNAT
  • 6-8  isoa perunaa
  • valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  •   ripaus chilijauhetta
  • RAKUUNAPORKKANAT
  • 1 l vettä
  •   ripaus suolaa
  • isoa porkkanaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

  1. Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi, anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki. Jäähdytä.
  2. Lisää sipulisilppu jauhelihan joukkoon.Murusta sekaan sinihomejuusto, suola ja mustapippuri. Sekoita massa tasaiseksi.Pyöritä pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista kuumalla pannulla voissa käännellen.
  3. Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi.Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon rypsiöljy, suola, paprikajauhe ja chilijauhe.Kaada seos perunalohkojen päälle ja sekoita mausteet joukkoon. Kypsennä 200-225 –asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
  4. Valmista seuraksi rakuunaporkkanoita.Kuori ja paloittele porkkanat sopiviksi suupaloiksi.Keitä hetki suolalla maustetussa vedessä, kunnes porkkanoissa on vielä puruvastusta.Valuta vesi pois. Lisää joukkoon voi tai margariini ja rakuunaa. Kuumenna, kunnes voi on sulanut.