Juustoinen liha-makaronilaatikko

1 h, 15 min. 6:lle

Juustoinen liha-makaronilaatikko

Ainekset

  • 9 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss (400 g) makaroneja
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 dl sipulikuutioita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl yrttimaustesekoitusta
  • 1 pss (150 g) juustoraastetta
  • MUNAMAITO
  • 1 l maitoa
  • 3 kpl kananmunaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Älä valuta.
  2. Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot muruksi paistinpannussa. Mausta lihamurut ja sekoita ne makaroneihin. Voitele 3 litran uunivuoka. Kaada puolet liha-makaroniseoksesta vuokaan, ripottele puolet juustoraasteesta päälle ja valuta loput seoksesta juustoraasteen päälle vuokaan.
  3. Sekoita maito ja kananmunat. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
  4. Paista 200 °C noin 50 minuuttia. Sammuta virta ja avaa uuninluukku. Anna makaronilaatikon muhia avoimessa uunissa 10 – 15 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa Felix Tomaattiketchupin ja raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI! Kananmunaton makaronilaatikko Tee laatikko edellisen ohjeen mukaan, mutta korvaa munamaidon kananmunat 3 – 4 rkl:lla vehnäjauhoja.