Keväinen kanasalaatti

40 min. 6:lle

Raikas kanasalaatti saa makunsa inkivääristä ja basilikasta. Maut kruunaa Felixin Caesar -salaattikastike. Vesikrassi ja pinaatti tuovat vihreää voimaa.

Keväinen kanasalaatti

Ainekset

  • 1 rkl Inkivääriä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta basilikaa karkeaksi hakattuna
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2  sitruunan mehu
  • 3/4 tl suolaa
  • 3/4 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 400 g broilerin fileepihvejä
  • SALAATTI
  • erilaista vihreää salaattia
  • 50 g ohutlehtistä pinaattia
  • punainen paprika
  • keltainen paprika
  • päärynä
  • pieni punasipuli
  • 1/2  sitruunaa
  • kurkku
  • ruukku vesikrassia
  • 150 g sinihomejuustoa
  • TARJOILUUN
  • 2 dl Felix Caesar salaattikastiketta
  • 4 dl oliiviöljyssä paistettuja leipäkuutioita

Valmistusohje

  1. Sekoita inkivääri, basilika, öljy, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Leikkaa broilerifileet muhkeiksi suikaleiksi pitkittäin ja siirrä ne marinadiin. Sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
  2. Pese ja linkoa salaatit. Suikaloi pestyt ja puhdistetut paprikat. Viipaloi kuorittu päärynä ja purista viipaleille sitruunan puolikkaista mehua. Pilko pesty kurkku. Asettele salaattiaineet annosastioihin tai vadille. Paista, grillaa tai pariloi broilerinsuikaleet. Jäähdytä haaleiksi ja levitä palat salaatin päälle. Viimeistele salaatti vesikrassilla ja sinihomejuustolla.
  3. Valuta täyteläinen Felix Caesar -salaattikastike salaattiin juuri ennen tarjoilua tai tarjoa kastike erikseen. Nauti rapeiden leipäkuutioiden ja raikkaan kuplajuoman kanssa.