Kotoiset lihapullat

1 h 6:lle

Perinteiset ja mureat lihapullat ovat ruokapöydän klassikko. Tarjoile perunamuusin, Felix Maku Viipalekurkkujen ja tuoreiden tomaattien kera.

Kotoiset lihapullat

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • sipuli hienonnettuna
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä tai kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl jauhettua maustepippuria
  • kananmuna
  •   Paistamiseen öljyä ja voita
  •   Tarjoiluun Felix Maku -viipalekurkkuja

Valmistusohje

  1. Mittaa lihapullien ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä 30–60 minuuttia.
  2. Pyöritä murekeseos pulliksi ja paista kauniin ruskeiksi ja kypsiksi öljy-rasvaseoksessa.
  3. Tarjoa Felix Maku -viipalekurkkujen, muusin, paistettujen kirsikkatomaattien ja kastikkeen kanssa.
  4. VINKKI!
    Halutessasi voit ruskistaa lihapullataikinan sipulisilpun öljyssä tai voissa.