Munakoiso-hummusburgerit

40 min. 4:lle

Chocochili-blogin reseptillä valmistat vegaaniset burgerit, jotka kruunaavat talven pikkujoulut ja illanistujaiset.

Munakoiso-hummusburgerit

Ainekset

  • 1 pkt Anamma Kasvispihvejä
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • keskikokoinen munakoiso
  • 2 dl hummusta
  •   annos persiljapestoa
  •   oliiviöljyä
  •   suolaa
  •   pippuria
  •   chipotle- tai savuketsuppia
  •   tai
  •   Felix Ketchuppia
  •   tomaattisiivuja
  •   villirucolaa
  • CHOCOCHILIN PERSILJAPESTO
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  •   karkeaa vuorisuolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 - 2 tl sitruunamehua
  •   oliiviöljyä
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
  2. Leikkaa munakoison paksuimmasta kohdasta 4 kpl noin 1 cm:n paksuisia viipaleita. Levitä munakoisot uunipellille, kaada päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda munakoisoja noin 15 - 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan pehmeitä. Käännä viipaleet paistamisen puolivälissä.
  3. Paista pihvit pakkauksen ohjeen mukaan paistinpannulla ja siirrä ne sivuun.
  4. Paahda hampurilaissämpylät leikkauspinnan puolelta kuivalla, kuumalla paistinpannulla kunnes ne saavat hieman väriä.
  5. Kokoa burgerit täyttämällä ne pihvillä, munakoisoviipaleella, rucolalla, hummuksella, persiljapestolla ja ketchupilla.

PERSILJAPESTON VALMISTUS

  1. Lisää mortteliin persilja ja karkea vuorisuola. Survo aineksia morttelissa, kunnes persiljan rakenne alkaa rikkoutua. Lisää auringonkukansiemenet ja tilkka öljyä, jatka survomista.
  2. Lisää sitruunamehu ja öljyä niin paljon, että peston koostumus on sopiva.
  3. Sekoita joukkoon lopuksi ravintohiivahiutaleet tuomaan juustoista makua.
  4. Tarkista suola.