Paahdettua punajuurta, vuohenjuustomoussea ja karamellipähkinää

45 min. 4:lle

Punajuuri kuuluu jouluun yleensä rosollin muodossa. Tämä moderni ja herkullinen resepti onnistuu säilötyllä punajuurella, jolloin herkun valmistamisesta selviää mainiosti ilman punaisia käsiä. Aivan helpoimmasta päästä ei tämä resepti on, mutta jouluaterian alkuruokana aivan omaa luokkaansa. Resepti on gluteeniton ja vähälaktoosinen eikä sisällä kalatuotteita.

Paahdettua punajuurta, vuohenjuustomoussea ja karamellipähkinää

Ainekset

  • PAAHDETUT PUNAJUURET
  • 1 tlk Felixin kokonaisia punajuuria (380 g)
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  •   mustapippuria myllystä
  • VUOHENJUUSTOMOUSSE
  • 120 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 50 g ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2  sitruunan kuori
  • 1 tl hunajaa
  • KARAMELLIPÄHKINÄT
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g tomusokeria
  •   suolaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  •   KASTIKKEEKSI
  • 4  rkl Felixi Special yrtti-balsamico -salaattikastiketta

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valuta punajuuret ja kuivaa. Mausta punajuuret, sokerilla, suolalla, oliiviöljyllä, etikalla ja mustapippurilla. Laita punajuuret uunipellille ja paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes punajuurissa on hyvä väri.
  2. Jos haluat "hifistellä", voit tehdä kolmasosasta punajuurta pyreetä tehosekoittimessa: Laita punajuuret lämpimänä tehosekoittimeen ja ohenna seosta hieman oliiviöljyllä. Aja tasaiseksi noin 5 minuuttia. Mausta suolalla tarvittaessa.
  3. Sekoita puolet ranskankermasta vuohenjuuston kanssa vatkaimella varovasti tasaiseksi. Vaahdota loppu ranskankerma ja lisää vuohenjuustomassa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita massa pursotinpussiin. Keitä pekaanipähkinöitä 5 minuuttia suolatussa vedessä ja valuta. Sekoita pähkinät tomusokerin joukkoon ja friteeraa sokeroituja pähkinöitä 170-asteisessa öljyssä kunnes pähkinät nousevat pinnalle ja saavat kauniin värin. Nosta ritilän päälle kuivumaan. Helpotettu versio on paahtaa pähkinät kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin.
  4. Kokoa annos pursottamalla pyreetä, vuohenjuustomousse ja asettelemalla punajuuret sekä karamellipähkinät lautaselle. Viimeistele yrtti-balsamico kastikkeella ja vaikka yrteillä tai salaatilla.