Pekoni-salviapihvit maalaisranskalaisilla

30 min. 4:lle

Pekoni-salviapihvit maalaisranskalaisilla

Ainekset

  • keskikokoista perunaa
  • 0,5 dl öljyä
  •   merisuolahiutaleita
  • naudan sisäfileepihviä
  • 0,5  ruukkua salviaa
  • pekoniviipaletta
  • 1 rkl öljyä paistamiseen

Valmistusohje

  1. Aloita pihveistä: muotoile ne, kierrä reunat salvianlehdillä ja kietaise pekoniviipaleet lehtien päälle. Kiinnitä saumakohta cocktailtikuilla. Anna pihvien olla huoneenlämmössä perunoiden valmistuksen ajan.
  2. Leikkaa pestyt ja talouspaperiin kuivatut perunat reiluiksi tangoiksi tai lohkoiksi. Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa ja paista perunat kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Kypsymisaika riippuu perunoiden palakoosta. Ripsauta perunoille hiukan merisuolahiutaleita.
  3. Paista pihvit pienessä öljytilkassa paistinpannussa, noin 2 minuuttia per puoli. Pihvien kypsymisaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Mausta pihvit suolalla ja roseepippurilla.
  4. Tarjoa Felix tomaattiketsuppia maalaisranskalaisten kanssa.