Perunapiirakat kananmuna-kurkkumajoneesin kera

1 h 15:lle

Klassiset perunapiirakat sopivat moneen tilanteeseen. Tämä resepti ei petä olipa kyseessä sitten illanistujaiset, juhlat tai välipalahetki.

Perunapiirakat kananmuna-kurkkumajoneesin kera

Ainekset

Valmistusohje

  1. Sulata ruistaikina.
  2. Valmista muusi. Kuumenna maito, suola ja voi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, lisää perunamuusiainekset koko ajan hyvin sekoittaen. Anna muusin levätä 5 minuuttia ja sekoita kerma joukkoon. Pidä muusi lämpimänä, sillä silloin sen levittäminen on helpompaa.
  3. Leikkaa ruistaikina 14 - 16 osaan. Jauhota työpöytä hyvin. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ohuiksi piirakankuoriksi (halkaisija noin 15 cm). Levitä noin 1 cm:n kerros muusia päälle ja rypytä reunat. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle leveän, jauhotetun lastan avulla.
  4. Paista uunissa 225 C noin 15 - 20 minuuttia.
  5. Keitä 7 minuutin munat ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Silppua kuoritut kananmunat ja sekoita silppu, valutetut Felix Maustekurkkukuutiot sekä mustapippuri majoneesiin. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele persiljasilppu pinnalle.