Porkkana-inkiväärikakku

1 h 10:lle

Porkkana-inkiväärikakku

Ainekset

  • 1 dl mantelirouhetta
  •   pieni palanen tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 2 1/2 dl karkeaa porkkanaraastetta
  • kananmunaa
  • 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 75 g maustamatonta tuorejuustoa
  • PINNALLE
  • 100 g sulatettua valkosuklaata
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmistusohje

  1. Paahda mantelirouhe kauniin väriseksi kuivassa ja kuumassa pannussa. Jäähdytä.
    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm) ja voitele reunat.
  2. Laita inkivääri, 3/4 dl paahdetusta mantelirouheesta, kuivat aineet, mausteet, leivinjauhe, sooda ja porkkanaraaste kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja tuorejuusto. Kaada seos kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä 5 minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada vuokaan. Paista uunissa 200 C noin 20 - 25 minuuttia.
    Jäähdytä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Sulata valkosuklaa. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sekoittaen. Leikkaa vuoasta irrotettu kakku kahdeksi pyöreäksi levyksi ja siirrä pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä puolet kuorrutuksesta kakkulevylle, siirrä kansilevy päälle ja levitä loput kuorrutuksesta pehmeän aaltoilevaksi pinnalle. Ripottele paahdettu mantelirouheen loppu kuorrutuksen päälle.
  4. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
  5. VINKKI! Mehevä porkkana-inkiväärikakku maistuu herkulliselta myös sellaisenaan ilman kuorrutusta. Voit viimeistellä kakun siivilöidyllä tomusokerilla.