Punajuuri-suklaakakku

1 h 8:lle

Punajuuri ja suklaa: täydellinen yhdistelmä!

Punajuuri-suklaakakku

Ainekset

  • 600 g maitosuklaata
  • 100 g voita
  • keltuaista
  • valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 150 g Felix-punajuurisuikaleita
  •   Kuorrute:
  • 50 g kermaa
  • 50 g punajuurilientä
  • 70 g voita
  • 300 g maitosuklaata

Valmistusohje

  1. Sulata maitosuklaa ja voi, vatkaa sokeri ja valkuaiset vaahdoksi. Valuta punajuurisuikaleista liemi pois ja säästä se.
  2. Sekoita voi-suklaa -sula keltuaisiin, lisää punajuuret ja valkuaisvaahto.
  3. Paista kakkua 170 asteessa noin 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  4. Kuorrute:
  5. Kiehauta kerma ja punajuuriliemi ja kuutio voi. Ota kattila pois liedeltä.
  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään niin, että ne sulavat. Kuorruta kakku ihanaksi.