Ribs Felixin tapaan

3 h 6:lle

Ribs Felixin tapaan

Ainekset

  • 2 kg ribsejä
  •   Marinadi
  • 1/4 dl siirappia
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 - 2 rkl tuoreita rosmariininlehtiä silputtuna tai 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 - 2 rkl Felix Valkosipulitahnaa
  •   Uunipannulle kiehautettuna
  • 2 dl olutta
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  •   Voiteluun Felix Texas Smokey Hickory tai Felix Louisiana Hot Cajun -ketchuppia
  •   Tarjoiluun
  • 2 - 3  bataattia
  •   öljyä
  •   merisuolahiutaleita

Valmistusohje

  1. Sekoita marinadin ainekset ja laita ribsit maustumaan. Anna maustua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
  2. Levitä 60 minuuttia huoneenlämmössä olleet ribsit uunipannulle ja kaada olut-lihaliemi pannuun. Peitä alumiinifoliolla ja laita uuniin. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja paista ribsejä noin 1 ½ tuntia. Ota pannu uunista ja jäähdytä hyvin edelleen foliolla peitettynä. Poista folio ja pannuun mahdollisesti valunut neste.
  3. Voitele ribsit valitsemallasi BBQ-ketsupilla ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kuumia ja saaneet kauniin värin ja rapean pinnan. Tai grillaa ribsit ja voitele niitä grillaamisen aikana BBQ-ketsupilla.
  4. Tarjoa ribsit pannussa paistettujen bataattiranskisten kanssa. Leikkaa hyvin pestyt bataatit ranskalaisten perunoiden tapaan. Kuumenna ohut kerros öljyä laakeassa paistinpannussa ja paista bataatit parissa erässä. Nosta bataattiranskikset talouspaperin päälle valumaan. Mausta merisuolahiutaleilla.
  5. VINKKI
    Voit käyttää kaupasta saatavia, valmiiksi kypsennettyjä ribsejä. Voitele ne Felix Texas Smokey Hickory tai Felix Louisiana Hot Cajun Chipotle BBQ -ketchupilla ja paista uunissa tai grillaa.