Ruokaisat Piperade-leivät

30 min. 4:lle

Piperade on baskilainen herkku, johon tulee aina sipulia, paprikaa ja tomaattia. Maistuu erinomaiselta rapean leivän kera.

Ruokaisat Piperade-leivät

Ainekset

  • 100 g vahvan makuista makkaraa
  • (puna)sipulia
  • iso paprika
  • tomaattia
  • 2 rkl öljyä ja voita
  • 1 - 2  valkosipulinkynttä murskana
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • kananmunaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 4-8  viipaletta maalaisleipää
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi, lohko kuoritut sipulit, pilko paprika ja tomaatit.
  2. Paahda makkaraviipaleisiin rapea pinta kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Siirrä lautaselle odottamaan.
  3. Kuumenna öljy ja voi pannussa, lisää kasvikset ja kuullota paloja noin 5 minuuttia lastalla käännellen, älä ruskista. Mausta kasvikset valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
  4. Riko kananmunat pannuun, riko keltuaiset, paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä minuutin ajan. Ripottele makkaraviipaleet ja persiljasilppu pannuun.
  5. Tarjoa oliiviöljyssä paistettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.