Sinappisilli
20 min.
4:lle
11
Ahti Perinteinen sillifilee sopii erinomaisesti sinappisillin valmistukseen. Mausta tillillä ja maustekurkulla ja sekoita kastike kermaviilistä, majoneesista ja sinapista. Sinappisilli maistuu parhaimmalta vuorokauden maustumisen jälkeen.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- 1 nippu tilliä
- 1/2 Felix Maustekurkkua
- KASTIKE
- 1 dl kermaviiliä
- 1 dl Felix Majoneesia
- 3 rkl makeaa ja karkeaa maalaissinappia
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl sokeria
- 1/2 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
- Huuhtele sillifilee kunnolla tai liota 2 - 3 tuntia vedessä suurimman suolan poistamiseksi. Paloittele sillifilee haluamaasi kokoon. Kuutioi maustekurkku hyvin pieneksi ja valuta. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Valmista kastike kulhossa sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää sillipalat ja sekoita. Siirrä ruukkuun tai tölkkiin ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.
VINKKI! Makeutta ja sinappisuutta voi halutessaan säädellä sokerin ja sinapin määriä muuttamalla. Jos haluat notkeamman kastikkeen, lisää hieman ruokaöljyä.