Tomaattipiirakat

30 min. 10:lle

Nopeasti valmistuvat tomaattipiirakat maistuvat kahvipöydän suolaisena tarjottavana tai iltapalana.

Tomaattipiirakat

Ainekset

  • 1 pkt valmista pakastepiirakkataikinaa (400 g)
  •   rasvaa vuokien voiteluun
  • TÄYTE
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  •   suolaa
  •   balsamiviinietikkaa
  •   oliiviöljyä
  • 1 prk ricottajuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  •   silputtua ruohosipulia
  •   rouhittua mustapippuria
  • 1,5 dl Felix Maku -viipalekurkkuja

Valmistusohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Jaa taikina 10 palaan.
  2. Voitele vuoat. Painele ja muotoile pala taikinaa kunkin vuoan pohjalle ja reunoille. Painele pikkupalat leivinpaperia tiiviisti vuokiin taikinapohjien päälle. Paista piiraspohjia uunin keskitasolla 200 C noin 10 minuuttia.
  3. Huuhdo ja puolita tomaatit. Laita ne uunivuokiin ja mausta suolalla, balsamiviinietikalla ja öljyllä. Paahda tomaatteja 200 C uunissa noin 10 - 15 minuuttia samalla, kun paistat piiraspohjia.
  4. Notkista ricottajuusto ja sekoita joukkoon mausteet.
  5. Ota piiraspohjat uunista ja poista leivinpaperit. Jaa ricottajuusto pohjille ja laita päälle paahdetut tomaatit sekä Felix Maku -viipalekurkut. Paista piiraita 200 C uunissa vielä noin 5 minuuttia.