Tonnikalasushit

45 min. 4:lle

Herkulliset sushit on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Rullaa norilevyn väliin soijalla ja inkiväärillä maustettua tonnikalaa ja chilimajoneesia. Tarjoile tonnikalasushi perinteisesti wasabin, soijakastikkeen ja inkiväärin kera.

Tonnikalasushit

Ainekset

  • 4 prk Abba Tonnikalaa soija & inkivääri
  • 4 - 5 kpl norilevyjä
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 1/2  kurkkua pitkinä suikaleina
  • avokado suikaleina
  • MAJONEESI
  • 1 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1 tl limemehua
  • 1 tl Sriracha-kastiketta
  • RIISIN KEITTÄMINEN
  • 4 dl sushiriisiä
  • 4 1/2 dl vettä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 1/2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita majoneesin ainekset yhteen ja laita seos pursotinpussiin.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Siirrä riisi laakeaan kulhoon. Kiehauta etikka ja liota siihen sokeri sekä suola. Kaada etikkaliemi lämpimän riisin joukkoon ja nostele tasaiseksi. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Aseta norilevy bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin, poikkiviivat pystysuuntaan itseesi nähden. Työskentele kostein käsin. Painele päälle riisiä noin 1 cm:n kerros norilevyn alaosaan hieman yli puolivälin.
  5. Paina kämmensyrjällä vako riisin puoliväliin ja sivele siihen kevyesti wasabia. Pursota majoneesia wasabin päälle. Laita täytteet vakoon tasaisesti koko sushin matkalta. Kostuta kevyesti norilevyn tyhjä kohta vedellä, jotta se tarttuu kiinni rullaan. Rullaa sushi tasaiseksi pötköksi bambumattoa avuksi käyttäen.
  6. Leikkaa sushirulla noin 6 osaan kostutetulla veitsellä ja tarjoile soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kera.