Uunikala

50 min. 4:lle

Uunikala

Ainekset

Valmistusohje

  1. Laita kalafilee uunivuokaan. Jos käytät lohta, niin vedä viillot kalan lihaan 3 cm:n välein. Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja rouhituilla katajanmarjoilla.
  2. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kalan pintaan.
  3. Kuumenna vesi, maito ja mausteet kattilassa. Sekoita muusiaines joukkoon. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keltuaiset muusiin hyvin sekoittaen. Siirrä muusi tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota se kalan ympärille. Valuta voisula muusipursotukselle ja ripottele korppujauhot pintaan.
  4. Paista uunin alatasolla 200 C noin 30 minuuttia.
  5. Tarjoile sitruunalohkojen, raikkaan salaatin ja Felix Perinteisen salaattikastikkeen kanssa.