Valkoinen ja punainen sillileipä
30 min.
10:lle
4
Bloggaaja "Meanwhile in Longfield" kehitti valkoisen ja punaisen sillileivän Ahti-sillifileistä.

Ainekset
- VALKOINEN SILLILEIPÄ
- saaristolaisleipää
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
- 120 g smetanaa
- 1/2 sipulia
- 1 Felix Suolakurkku
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl Felix Piparjuuritahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- KORISTELUUN
- silputtua ruohosipulia
- PUNAINEN SILLILEIPÄ
- saaristolaisleipää
- 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
- 2 - 3 kpl Felix kokonaisia punajuuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 5 kpl keitettyjä kananmunia, luomu
- 120 g smetanaa
- tuoretta tilliä silputtuna
Valmistusohje
VALKOINEN SILLILEIPÄ
- Liota sillifileitä vedessä muutaman tunnin ajan
- Silppua silli, sipuli, suolakurkku sekä ruohosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna seoksen maustua jääkaapissa yön yli.
- Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita ja laita silliseosta päälle. Koristele leivät lopuksi silputulla ruohosipulilla.
PUNAINEN SILLILEIPÄ
- Keitä kananmunat kypsiksi.
- Soseuta sauvasekoittimella punajuuret sekä oliiviöljy tasaiseksi seokseksi. Sekoita punajuuritahnan sekaan smetana.
- Leikkaa kananmunat viipaleiksi munaleikkurilla. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Leikkaa sillifileestä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita.
- Lado leipäviipaleen päälle ensin kananmunaviipaleita, sen jälkeen punajuuri-smetanatahnaa ja lopuksi vielä sillipaloja. Viimeistele annos silputulla tuoreella tillillä.