Valkoinen ja punainen sillileipä

30 min. 10:lle

Bloggaaja "Meanwhile in Longfield" kehitti valkoisen ja punaisen sillileivän Ahti-sillifileistä.

Valkoinen ja punainen sillileipä

Ainekset

  • VALKOINEN SILLILEIPÄ
  •   saaristolaisleipää
  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
  • 120  g smetanaa
  • 1/2  sipulia
  • Felix Suolakurkku
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl Felix Piparjuuritahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • KORISTELUUN
  •   silputtua ruohosipulia
  • PUNAINEN SILLILEIPÄ
  •   saaristolaisleipää
  • 1 pkt Ahti Matjessillifileetä
  • 2 - 3 kpl Felix kokonaisia punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 kpl keitettyjä kananmunia, luomu
  • 120 g smetanaa
  •   tuoretta tilliä silputtuna

Valmistusohje

VALKOINEN SILLILEIPÄ

  1. Liota sillifileitä vedessä muutaman tunnin ajan
  2. Silppua silli, sipuli, suolakurkku sekä ruohosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna seoksen maustua jääkaapissa yön yli.
  4. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita ja laita silliseosta päälle. Koristele leivät lopuksi silputulla ruohosipulilla.

PUNAINEN SILLILEIPÄ

  1. Keitä kananmunat kypsiksi.
  2. Soseuta sauvasekoittimella punajuuret sekä oliiviöljy tasaiseksi seokseksi. Sekoita punajuuritahnan sekaan smetana.
  3. Leikkaa kananmunat viipaleiksi munaleikkurilla. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Leikkaa sillifileestä noin 1 - 1 1/2 cm:n paksuisia viipaleita.
  4. Lado leipäviipaleen päälle ensin kananmunaviipaleita, sen jälkeen punajuuri-smetanatahnaa ja lopuksi vielä sillipaloja. Viimeistele annos silputulla tuoreella tillillä.