Vorschmack

3 h 6:lle

Lammas, silli ja sipuli, Vorschmackin perusraaka-aineet, olivat 1800-luvulla arkisia tuotteita talonpojille. Nykyään Vorschmackia tarjotaan Suomessa usein alkuruokana maun ja varmasti myös Mannerheimiin liittyvän tarinan takia. VINKKI! Tarjoile suolassa kypsennettyjen uuniperunoiden, etikkakurkun, etikkapunajuurten ja smetanan kanssa.

Vorschmack

Ainekset

  • 1 kg lampaanpaistia kuutioituna
  • 100 g naudanlapaa kuutioituna
  • 3 kpl Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • 5 kpl Abba Anjovisfileitä
  • 3 kpl sipulia kuutioituna
  • 1,5 litraa lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä (ei pakollinen)
  • valkosipulinkynttä
  •   jauhettua valkopippuria
  •   Lisukkeeksi:
  •   Felix-lohkopunajuurta
  •   Felix-suolakurkkulohkoja

Valmistusohje

  1. Laita lihat ja sipulit uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskeat. Jäähdytä.
  2. Jauha lihamyllyllä tai kutterilla lihat, valkosipuli, sillit ja anjovisfileet.
  3. Laita massa puhtaaseen uunivuokaan. Sekoita joukkoon tomaattipyree tuomaan väriä, jos niin haluat.
  4. Kaada joukkoon lihalientä, kunnes massa on kastikemainen. Mausta rouhitulla valkopippurilla.
  5. Kypsennä 180-asteisessa uunissa välillä sekoittaen vähintään kaksi tuntia. Rakenteen tulee olla tuhti ja puuromainen. Voit lisätä paiston aikana lihalientä joukkoon jos massa alkaa liikaa kuivua.