Mausteliemessä kypsennettyä häränrintaa

Tämä jalo liharuoka sopii joulun jälkeiseen elämään, sillä joulukinkkua voi hyödyntää sen osana. Hyviä, jouluisia makuja vähän uudella tavalla!

Valmistusaika
240 min

Annokset
6

Ainekset

  • 1 kg häränrintaa
  • 1.5 tl Felix Piparjuuritahna 45 g
  • 2 rkl Felix Tomaattipyree 300 g
  • 1 rkl valkosipulitahnaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl neilikkaa jauhettuna
  • 2 kpl sipulia paloina
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 6 oksaa timjamia
  • Maizenaa suurustukseen
  • 1 rkl voita

MUUSI:

LISUKE:

Valmistusohjeet

Laita liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon häränrinta ja sulje kannella. Laita kattila uuniin 120 asteeseen noin 3 tunniksi. Voit kokeilla työntää paistihaarukan lihan läpi ja mikäli liha liukuu haarukasta pois vaivattomasti on liha kypsää.

Siivilöi liemi ja keitä kunnes sitä on jäljellä kolmannes. Suurusta kastike ja lisää joukkoon voita.

Kiehauta maito ja voi. Lisää joukkoon perunamuusijauhe koko ajan sekoittaen.

Lisää joukkoon kurkkusalaatti ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Paista kinkkukuutioita ja herkkusieniä voissa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon hillosipulit ja kurkku, jatka kuullottamista. Lisää lopuksi persilja ja 3 rkl kastiketta.

Lämmitä häränrintapalat kastikkeessa ja kokoa annos.