Porkkanakakkumuffinit

Mehevät porkkanakakkumuffinit valmistuvat lisäämällä taikinaan majoneesia. Herkullinen valkosuklaakuorrute kannattaa pursottaa muffinien päälle vasta niiden jäähdyttyä.

Ainekset

  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 100 g voita
  • 2 dl Felix Kruunumajoneesi 340 g
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • muffinivuokia

Kuorrute:

  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 2.5 dl tomusokeria
  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohjeet

Sulata voi ja sekoita kuivat aineet omassa kulhossaan. Vatkaa munat ja lisää joukkoon majoneesi sekä voi. Tämän jälkeen lisää joukkoon kuivat aineet. Nostele taikinaan porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.

Aseta muffinivuoat pellille. Täytä vuoat ja paista 180 asteissa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia.

Aloita kuorrutteen valmistaminen sulattamalla valkosuklaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää valkosuklaa. Seuraavaksi siivilöi joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan ja lopuksi vatkaa kuorrutteeseen tuorejuusto. Kauniin kuorrutuksen saat, kun laitat kuorrutteen pursotuspussiin ja pursotat jäähtyneiden muffinien päälle.