Punajuurikrepit

Annokset
8

Ainekset

KREPPITAIKINA

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 6 kpl Felix Kokonaisia punajuuria
  • muutama varsi tuoretta timjamia tai rosmariinia riivittynä

PAISTAMISEEN

  • rypsiöljyä

TÄYTE

  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 3 punasipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • muutama varsi tuoretta timjamia tai rosmariinia riivittynä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • Felix Kokonaisia tai Kuutioituja punajuuria

LISÄKSI

  • 400 g creme fraichea tai sulatejuustoa

Valmistusohjeet

Mittaa krepien ainekset tehosekoittimen mittakannuun ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna räiskäle- tai paistinpannu ja lisää hieman öljyä pannulle. Valuta keskelle pannua taikinaa ja anna sen valua reunoille asti. Paista krepit molemmin puolin ja nosta sivuun.

Valmista täyte. Paloittele kesäkurpitsa, kuoritut sipulit ja paprika reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami tai rosmariini, puristettu sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Tarkista maku.

Käännä krepit puolikkaiksi ja lusikoi keskelle keko creme fraichea tai pehmeää sulatejuustoa. Jaa täyte krepeille ja ripottele joukkoon paloiteltuja tai kuutioituja punajuuria. Käännä vielä kreppi kahteen osaan.
Koristele timjamilla tai rosmariinilla ja tarjoile heti.