Punajuurivohvelit ja aurajuustokastike

Nämä suolaiset vohvelit saavat ihanan punaisen värinsä mistäpä muustakaan kuin punajuuresta! Itse valmistettu aurajuustokastike kruunaa annoksen ja on erinomainen makupari punajuurelle. Kokeile alla olevaa reseptiä ja ylläty!

Ainekset

Vohvelit

  • 4 kpl Felix Kokonainen punajuuri 380 g
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 3 kananmunaa

Aurajuustokastike

  • 150 g aurajuustomurua
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 prk ranskankermaa
  • suolaa

Valmistusohjeet

Aloita raastamalla punajuuret.

Sekoita jauhot, mausteet ja persiljasilppu keskenään. Lisää kermaviili, maito ja kananmunat. Sekoita hyvin.

Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. Valmista sillä aikaa kastike sekoittamalla ainekset yhteen.

Nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat letut.
Kun taikina on turvonnut, sekoita punajuuriraaste taikinaan.

Paista vohveleiksi tai letuiksi ja tarjoile aurajuustokastikkeen kanssa.