Sushirullat wasabilla ja lohella

Annokset
4

Ainekset

  • 200 g sushiriisiä
  • 1.5 rkl sokeria
  • 1.5 rkl riisiviinietikkaa
  • 150 - 200 g tuoretta, nahatonta lohifilettä
  • 1/2 kurkkua
  • 1 avokado
  • 1/2 - 1 dl Felix Street Kitchen hotdog -kastiketta
  • wasabitahnaa
  • 2 tl limemehua
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 - 4 sushimattoa
  • seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta
  • merilevälevyjä

Valmistusohjeet

Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Liota sokeri riisiviinietikkaan, kaada seos kuuman, kypsennetyn riisin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa tuore lohifilee pitkiksi, ohuiksi nauhoiksi (kuten lyijykynä). Huuhtele kurkku ja leikkaa myös se ohuiksi nauhoiksi pitkittäin. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.

Mauste Felix Street Kitchen hot dog -kastike wasabilla, limemehulla, suolalla ja pippurilla. Laita merilevälevy sushimatolle ja levitä päälle riisiä. Jätä noin 3 cm merilevälevyn yläreunasta vapaaksi. Lisää riisin päälle lohi-, kurkku- ja avokadoviipaleet. Levitä wasabi-kastike täytteen päälle, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja rullaa. Kostuta vapaa pää pienellä määrällä vettä ja kiristä rulla tiukasti yhteen sushimaton avulla. Aseta rulla alustalle ja odota hetki. Leikkaa rulla viipaleiksi ennen tarjoilua. Tarjoile soijakastikkeen kera.

VINKKI!

Voit käyttää sushirulliin myös muita kaloja tai tehdä niistä vegaanisia korvaamalla kala esimerkiksi porkkanalla.