Tässä tulee resepti todelliseen arjen pikaruokaan – kokeile paistettua riisiä. Viime aikojen trendiherkku hurmaa helppoudellaan ja upottaa mukaansa myös edellispäivän riisin jämät! Lisää riisin joukkoon esimerkiksi kasviksia ja kananmunaa ja tarjoa sellaisenaan tai valitsemasi lisukkeen kera.
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä riisi lähes kypsäksi ja valuta loppu neste pois.
Silppua sipuli ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää pannulle riisi ja paista sitä niin, että se alkaa saada vähän väriä ja muuttua rapsakaksi.
Tee riisiin kolot kananmunille. Anna kananmunien paistua hieman, mutta älä kypsäksi asti ja riko sitten rakenne lastalla.
Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pannu korianterilla, srirachakastikkeella ja Aiolimajoneesilla.