Katuruokaa suomalaisella twistillä? Ruistikkuja ja kalapihvejä, kyllä kiitos! Maista miltä kalapihvit ja ruistikut maistuvat erilaisten kastikkeiden kera ja löydä oma suosikkiyhdistelmäsi.
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 4
Ainesosat
KALAPIHVIT
600gturskaa
150gkatkarapuja
½rklsinappia
1kananmuna
1dlhienonnettuja yrttejä (esim. tilli, kirveli, ruohosipuli)
hienonnettuja yrttejä (esim. tilli, kirveli, ruohosipuli)
Ohjeet
Leikkaa kala paloiksi ja sekoita ne katkarapujen, sinapin ja suolan kanssa tehosekoittimessa. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi hienonnetut yrtit ja riisijauho.
Lisää kuumalle pannulle voi/öljy ja paista taikinasta pieniä pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli, jotta pihveistä tulee kypsiä.
Leikkaa ruisleivästä paksuja tikkuja ja voitele ne joka puolelta voilla. Paista ruistikkuja kuivalla pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ruistikut ovat hieman rapeita. Ripottele päälle halutessasi hieman suolaa.
Huuhtele salaatti ja valuta. Raasta kokonaiset punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuri, pähkinät ja salaatti keskenään, lisää hieman oliiviöljyä ja pippuria. Mausta halutessasi hippusella suolaa.
Leikkaa kokonaiset punajuuret ja kurkut pieniksi kuutioiksi ja lisää ne Felix American dressingin sekaan. Sekoita. Mausta remouladekastike tuoreilla yrteillä ja tarjoa kalapihvien ja ruistikkujen kanssa.