Mehevä porkkana-inkiväärikakku on mainio tarjoiltava kahvipöytään ja maistuu herkulliselta joko kuorrutuksella tai sitten ilman! Kokeile mehevää reseptiä jo tänään.
Laita inkivääri, 3/4 dl paahdetusta mantelirouheesta, kuivat aineet, mausteet, leivinjauhe, sooda ja porkkanaraaste kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja tuorejuusto. Kaada seos kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä 5 minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada vuokaan. Paista uunissa 200 °C noin 20 - 25 minuuttia. Jäähdytä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Sulata valkosuklaa. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sekoittaen. Leikkaa vuoasta irrotettu kakku kahdeksi pyöreäksi levyksi ja siirrä pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä puolet kuorrutuksesta kakkulevylle, siirrä kansilevy päälle ja levitä loput kuorrutuksesta pehmeän aaltoilevaksi pinnalle. Ripottele paahdettu mantelirouheen loppu kuorrutuksen päälle. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Vinkki!
Mehevä porkkana-inkiväärikakku maistuu herkulliselta myös sellaisenaan ilman kuorrutusta. Voit viimeistellä kakun siivilöidyllä tomusokerilla.