Tuorekurkkusalaatti
Tämä salaatti sopii iltapalaksi, lisukkeeksi tai sellaisenaan pieneksi ateriaksi – juusto ja avokado tuovat ruokaisuutta. Maalaisleivän, raikkaan kurkun ja aiolin maku sopivat hyvin niin jouluun kuin uudenvuoden viettoon.
Kokkausaika 30 minutes mins
Ruokalaji Joulu, Kasvisruoat, Salaatit
4 viipaletta maalaisleipää 1 pss romaine-salaattia ½ kurkkua ohuina viipaleina 1 kpl fenkolia ohuina viipaleina 1 oksa tilliä nypittynä 2 kpl avokadoa viipaleina 120 g Gruyére-juustoa pieninä kuutioina 2 rkl voita 1 dl kurkkua kuutioituna 2 rkl Felix Aiolimajoneesia 2 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa mustapippuria ja sormisuolaa viimeistelyyn
Leikkaa maalaisleivästä kuutioita ja paista ne voissa rapeiksi. Laita ne talouspaperin päälle jäähtymään.
Leikkaa romaine-salaatit kookkaiksi paloiksi. Laita kurkku- ja fenkoliviipaleet jääveteen.
Levitä avokadot ja juusto uunipellille. Paahda pinta kaasulampulla tai uunissa grillivastuksen alla.
Sekoita tuoreet kurkkukuutiot, aiolimajoneesi, sitruunamehu ja suola yhteen.
Valuta kurkut ja fenkolit. Sekoita kaikki aineet kulhossa kastikkeen kera. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.