Punajuuri-graavilohi
Punajuuri sopii mainiosti graavilohen kaveriksi antaen lohelle samalla kauniin värin. Tarjoile punajuuri-graavilohi majoneesikastikkeen, leivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa. Tämä herkullinen resepti sopii myös mainiosti osaksi joulupöytää!
Kokkausaika 15 minutes mins
800 g lohifileetä 2 rkl karkeaa merisuolaa 1 rkl sokeria ½ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria ½ ruukkua tilliä 150 g Felix Kokonainen punajuuria VIIMEISTELYYN 2 tl korianterin siemeniä timjamia
Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja siirrä filee nahkapuoli alaspäin astiaan.
Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään ja levitä seos fileen pintaan. Silppua päälle tilli.
Raasta punajuuret ohueksi ja painele raaste mausteiden päälle tiiviisti. Peitä kelmulla ja siirrä filee jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
Poista mausteet lohifileen pinnasta. Leikkaa filee nahkaa myötäillen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja koristele timjamilla sekä korianterin siemenillä.
Tarjoile majoneesikastikkeen, ruis- tai saaristolaisleivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa.