Valmista pizzapohja. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa noin 3 minuuttia. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja anna levätä noin 10 min.
Jatka taikinan vaivaamista vielä 5 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla. Anna levätä 3 tuntia huoneenlämmössä.
Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Pyöritä taikinat palloiksi ja kohota vielä peitettynä noin 1 tunti.
Lämmitä uuni grillivastuksilla 275 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärinpäin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle. Voit tehdä pizzan myös suoraan pellille, mutta älä käytä leivinpaperia, se syttyy helposti kuumassa uunissa.
Nosta taikinapallo jauhotetulle työpöydälle. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä halkaisijaltaan 30 cm kokoiseksi pohjaksi. Käytä apuna runsaasti jauhoja. Siirrä pohja pizzalapiolle tai ohuelle leikkuulaudalle.
Kuori ja viipaloi perunat. Valuta latva-artisokat ja leikkaa ne muutamaan osaan.
Levitä pohjalle 2 rkl Felix Aiolimajoneesia. Revi pohjan päälle puolikas mozzarellajuusto. Lisää viipaloitua perunaa, latva-artisokkaa ja kapriksia.
Valuta pizza pizzalapion avulla kuumalle pizzakivelle. Paista 3–5 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Viimeistele mustapippurilla ja tuoreella timjamilla.