Go Back
Kalasämpylät ja vihanneslisuke

Kalasämpylät ja vihanneslisuke

Kalasämpylät ja vihanneslisuke ovat nopea valmistaa ja maistuvat niin kotona kuin eväinäkin. Kastikkeilla saat muokattua sämpylöistä juuri sinun makuusi sopivat, kokeile reseptiä alta!
5 from 1 vote
Ruokalaji Street kitchen

Ainesosat
  

  • 600 g valkoista kalaa, esim. turska, sei
  • 1 salottisipuli
  • 2 vihreää paprikaa
  • ½ rkl valitsemaasi Felix Street Kitchen -kastiketta
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl kaurahiutaleita
  • 1 iso kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persilja, kirveli, tilli
  • voita
  • 4 sämpylää
  • 1,5 dl Felix-salaatinkastiketta
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 kurkku

Ohjeet
 

  • Leikkaa kalat karkeiksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneessa.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista sisustat ja varret. Leikkaa puolet paprikoista kuutioiksi ja puolet suikaleiksi. Suikaleet tarjoillaan valmiiden sämpylöiden rinnalla.
  • Lisää kalojen joukkoon Felix Street Kitchen -kastiketta, kananmuna, kaurahiutaleet, hienonnettu sipuli, paprikakuutiot ja tuoreita yrttejä.
  • Muotoile kalataikinasta suuria pihvejä ja paista niitä pannulla pienessä määrässä voita noin 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Voitele sämpylät Felix-salaatinkastikkeella ja lisää salaatinlehti sekä kalapihvi leivälle.
  • Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää kurkkuviipaleet paprikaviipaleiden kanssa samaan rasiaan tai lautaselle ja tarjoile täytetyn sämpylän rinnalla.
Tykkäsitkö?Kokeile myös muita Felixin herkullisia reseptejä!