Mikäs olisikaan sen perinteisempää kotiruokaa kuin uunikala ja perunamuusi? Uunikalan kaveriksi valmistuu helposti perunamuusi Felix-perunamuusijauheesta. Kokeile tätä helppoa uunikalan ja perunamuusin reseptiä alta ja nauti!
Laita kalafilee uunivuokaan. Jos käytät lohta, niin vedä viillot kalan lihaan 3 cm:n välein. Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja rouhituilla katajanmarjoilla. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kalan pintaan.
Kuumenna vesi, maito ja mausteet kattilassa. Sekoita muusiaines joukkoon. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keltuaiset muusiin hyvin sekoittaen. Siirrä muusi tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota se kalan ympärille. Valuta voisula muusipursotukselle ja ripottele korppujauhot pintaan.
Paista uunin alatasolla 200 °C noin 30 minuuttia. Tarjoile sitruunalohkojen, raikkaan salaatin ja Felix-salaattikastikkeen kanssa.