Kuka sanoo, että vain korvapuusti voi olla kierteinen? Näiden herkullisten sämpylöiden kohdalla on hyvä varoittaa syöjiä siitä, että tämä tosiaan on sämpylä eikä pulla…
No ratings yet
Kokkausaika 2 hourshrs
Ruokalaji Kasvisruoat, Leivonnaiset
Annosmäärä 12
Ainesosat
Ainekset
3dlmaitoa tai vettä
1tlsuolaa
1tlanista tai fenkolia rouhittuna
1rklsiirappia
1/2pkttuorehiivaa
7dlsämpyläjauhoja
50gvoita tia margariinia sulatettuna
TÄYTE
200gtuorejuustoa
tuoretta basilikaa silputtuna
Ohjeet
Sekoita lämmin neste (40°), suola, mauste, siirappi ja hiiva taikinakulhossa. Lisää 2/3 jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasva sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Ripottele työpöydälle reilu kerros jauhoja, kumoa kohunnut taikina ja taputtele se jauhotetuin käsin 35 x 45 cm:n levyksi. Sekoita tuorejuusto ja silputtu basilika, levitä seos levylle. Rullaa levy ja paloittele. Laita palat kierrepuoli ylöspäin paperivuokiin, (muffinipelti on mainio kierresämpylöiden paistamiseen). Peitä ja kohota. Paista 220 C 15–17 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.