Basilikakierresämpylät

Basilikakierresämpylät

Kuka sanoo, että vain korvapuusti voi olla kierteinen? Näiden herkullisten sämpylöiden kohdalla on hyvä varoittaa syöjiä siitä, että tämä tosiaan on sämpylä eikä pulla…
No ratings yet
Kokkausaika 2 hours
Ruokalaji Kasvisruoat, Leivonnaiset
Annosmäärä 12

Ainesosat
  

Ainekset

  • 3 dl maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl anista tai fenkolia rouhittuna
  • 1 rkl siirappia
  • 1/2 pkt tuorehiivaa
  • 7 dl sämpyläjauhoja
  • 50 g voita tia margariinia sulatettuna

TÄYTE

  • 200 g tuorejuustoa
  • tuoretta basilikaa silputtuna

Ohjeet
 

  • Sekoita lämmin neste (40°), suola, mauste, siirappi ja hiiva taikinakulhossa. Lisää 2/3 jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää rasva sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  • Ripottele työpöydälle reilu kerros jauhoja, kumoa kohunnut taikina ja taputtele se jauhotetuin käsin 35 x 45 cm:n levyksi. Sekoita tuorejuusto ja silputtu basilika, levitä seos levylle. Rullaa levy ja paloittele. Laita palat kierrepuoli ylöspäin paperivuokiin, (muffinipelti on mainio kierresämpylöiden paistamiseen). Peitä ja kohota. Paista 220 C 15–17 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Tykkäsitkö?Kokeile myös muita Felixin herkullisia reseptejä!