Piperade on baskilainen herkullinen lisuke, johon tulee aina sipulia, paprikaa ja tomaattia sekä rikottuja kananmunia. Maistuu erinomaiselta rapean leivän kera. Kokeile helppoa reseptiä ja maista!
No ratings yet
Kokkausaika 30 minutesmins
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 4
Ainesosat
100gvahvan makuista makkaraa
2sipulia
1iso paprika
3tomaattia
2rklöljyä ja voita
1-2valkosipulinkynttä murskana
1tlmerisuolahiutaleita
½tlrouhittua mustapippuria
3kananmunaa
½ruukkuapersiljaa
4-8viipalettamaalaisleipää
½dloliiviöljyä
Ohjeet
Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi, lohko kuoritut sipulit, pilko paprika ja tomaatit. Paahda makkaraviipaleisiin rapea pinta kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuumenna öljy ja voi pannussa, lisää kasvikset ja kuullota paloja noin 5 minuuttia lastalla käännellen, älä ruskista. Mausta kasvikset valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Riko kananmunat pannuun, riko keltuaiset, paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä minuutin ajan. Ripottele makkaraviipaleet ja persiljasilppu pannuun. Tarjoa oliiviöljyssä paistettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.