Piperade-leivät
Piperade-leivät

Ruokaisat piperade-leivät

Piperade on baskilainen herkullinen lisuke, johon tulee aina sipulia, paprikaa ja tomaattia sekä rikottuja kananmunia. Maistuu erinomaiselta rapean leivän kera. Kokeile helppoa reseptiä ja maista!
No ratings yet
Kokkausaika 30 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 100 g vahvan makuista makkaraa
  • 2 sipulia
  • 1 iso paprika
  • 3 tomaattia
  • 2 rkl öljyä ja voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskana
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 3 kananmunaa
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 4-8 viipaletta maalaisleipää
  • ½ dl oliiviöljyä

Ohjeet
 

  • Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi, lohko kuoritut sipulit, pilko paprika ja tomaatit. Paahda makkaraviipaleisiin rapea pinta kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Siirrä lautaselle odottamaan.
  • Kuumenna öljy ja voi pannussa, lisää kasvikset ja kuullota paloja noin 5 minuuttia lastalla käännellen, älä ruskista. Mausta kasvikset valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
  • Riko kananmunat pannuun, riko keltuaiset, paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä minuutin ajan. Ripottele makkaraviipaleet ja persiljasilppu pannuun. Tarjoa oliiviöljyssä paistettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.

Vinkki!

Testaa leipiä myös Felix majoneesien kanssa.