Blinit

2 h

Perinteisesti suolakurkuilla, hillosipuleilla ja jogurttimajoneesilla tarjoiltavat blinit pienempään tai isompaan nälkään. Blinit sopivat mainiosti myös naposteltavien pöytään.

Blinit

Ainekset

  • 4 dl täysmaitoa
  • 1/2  palaa hiivaa (25 g)
  • 4 dl tattarijauhoja
  •   tai
  • 2 dl tattarijauhoja
  •   ja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • kananmunaa
  • 50 g voisulaa
  • PAISTAMISEEN
  • 150 g kirkastettua voita
  • TARJOILUUN
  • 1 1/2 dl Felix Kruunu- tai Kevytmajoneesia
  • 1 1/2  dl turkkilaista jogurttia
  • 5 kpl Felix Suolakurkkua
  • 1 1/2 dl hillosipuleita
  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa
  •   mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Lämmitä maito 40-asteiseksi. Lisää hiiva, suola ja jauhot hyvin sekoittaen.

  1. Erota munankeltuaiset ja -valkuaiset. Lisää keltuaiset ja voisula taikinaan. Peitä ja anna kohota lämpimässä 2 - 4 tuntia.
    Blinitaikinaa voi kohottaa myös jääkaapissa 1 - 2 vrk. Ota taikina pari tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaahto kevyesti sekoittaen taikinaan. Kuumenna blinipannut, lisää rasva ja anna ruskistua hiukan. Valuta isoon blinipannuun noin 1 1/2 dl taikinaa.
  3. Paista pulleat ja kuohkeat blinit keskilämmöllä kypsiksi. Käännä paiston puolivälissä ja lisää käännön yhteydessä hiukan rasvaa pannuun.
  4. Sekoita majoneesi ja jogurtti. Leikkaa suolakurkut pitkiksi lohkoiksi ja silppua hillosipulit. Laita lisukkeet ja hunaja tarjoiluastioihin ja tarjoa vastapaistettujen blinien kanssa.

VINKKI! Tarjoa blinien kanssa Felix Kurkkusalaattia ja Felix Valkosipulikastiketta.


VINKKI! Tarjoa blinien kanssa Felix Kuutiopunajuuresta, Felix Hillosipuleista, Felix Kreikkalaisesta salaatinkastikkeesta ja oliiveista tehtyä salaattia.


VINKKI! Kirkastettu voi. Sulata voi miedolla lämmöllä kasarissa. Jäähdytä huoneenlämmössä, kunnes maito-osa on kokonaan laskeutunut kasarin pohjalle. Valuta keltainen, kirkastunut voi puhtaaseen astiaan. Laita jääkaappiin ja käytä blinien paistamiseen tai muuhun ruoanvalmistukseen.