Lasipurkkien uusiokäyttö

Felix hacks – pakkausten uusiokäyttö

Felix-purkit ovat käytännöllisiä myös herkullisten makuhetkien jälkeen. Tyhjät purkit voi hyödyntää monella eri tapaa: majoneesipurkki muuttuu kukkamaljakoksi, kastikepullo sopii lettutaikinan annostelijaksi ja lasisista säilykepurkeista saa loihdittua säilytyspurkit vaikkapa kuivakaapin järjestelemiseen. Tutustu Felix hacks -vinkkeihin ja anna tyhjille pakkauksille uusi elämä.

Sydän vihannekset

Onko hieman suloinen hacksi tässä?
Ja yllättävän helppo tehdä ihan perusvihanneksista. Ilahduta itseäsi tai läheisiäsi! 

Hämähäkkikulho

Askartele hauska hämähäkkikulho tyhjästä Felix Halloumi hotpot -kiposta seuraavien ohjeiden avulla:

  1. Pese kippo ja maalaa nurjalta puolelta mustalla myrkyttömällä akryylimaalilla.
  2. Maalin kuivuttua kiinnitä kuumaliimalla kippoon 8 piippurassia.
  3. Taittele piippurasseista hämähäkin jalat ja liimaa halutessasi kipon reunaan silmät.
  4. Askartele useampi kulho ja tarjoile herkkuja halloweenpöytään.
Itse tehty
ketsuppi

Pilko: 1 iso sipuli, n. 1 kg tomaattia ja pari chiliä. Kuullota sipuli öljyssä tai voissa, ja lisää perään tomaatit ja chilit. Seuraavaksi mausta seos seuraavasti: 1 dl ruskeaa sokeria, 3 rkl suolaa, 1,5 dl etikkaa, tuubi Felix Tomaattipyreetä. Anna seoksen kiehua rauhakseen n. 30 minuuttia välillä sekoitellen. Surauta ketsuppi sauvasekoittimella sileäksi. Anna ketsupin jäähtyä ja purkita ketsuppi, kun se on jäähtynyt.

Ja eikun nauttimaan ja dippailemaan!

P.s. aina on myös hyvä vaihtoehto kipaista kauppaan ostamaan Felix Ketsuppia.

Kaunis
kakkualusta
Felix-purkista

Loihdi tyhjästä Felix-vihannessäilykepurkista upea kakkualusta. Pujota puuhelmiä naruun niin monta kuin lasipurkin ympäri menee ja sido päät. Toista kohta 1 muutaman kerran. Liima rinkulat purkkiin rivi kerrallaan tehokkaalla liimalla. Liimaa lopuksi purkki pyöreään korinpohjaan (tai muuhun sopivaan alustaan). Ja näin kaunis kakkualustasi on valmis!

Taikinapullo
Felix Street Kitchen
-kastikepullosta

Irrota Street Kitchen -kastikepullosta etiketti ja tiskaa pullo käytön jälkeen. Korkki irtoaa parhaiten, kun puristat hieman pullon yläosasta. Täytä pullo lettutaikinalla ja ota mukaan retkelle tai hyödynnä lettujenpaistoon mökillä.

Maalattu yrttipurkki Felix-vihannespurkista

Pese lasinen Felix-vihannespurkki ja irrota etiketti. Pursota purkin sisälle myrkytöntä akryylimaalia muutamassa haluamassasi värissä. Anna maalin valua kääntelemällä purkkia eri suuntiin, ja jätä purkki kuivumaan ylösalaisin vähintään vuorokaudeksi. Käytä valmista purkkia yrttipurkkina. 

Säilytyspurkki Felix Kruunumajoneesi-purkista

Pese Felix Kruunumajoneesi -purkki ja poista etiketti. Teippaa purkin ympäri maalarinteipillä ja maalaa purkki sekä kansi liitumaalilla muutaman kerran. Anna maalin kuivua yön yli, poista teippi ja täytä purkki esimerkiksi eri kuiva-aineilla. Voit kirjoittaa purkin sisällön sen kanteen valkoisella tussilla.

Kukkamaljakko Felix-majoneesipurkista

Irrota muovisen Felix-majoneesipurkin etiketti ja pese purkki. Levitä purkin päälle struktuuripastaa ja anna sen kuivua ohjeen mukaisesti. Lopuksi voit maalata purkin haluamallasi akryylimaalilla ja asetella kukat maljakkoon, kun maali on kuivunut.

Kännykkäteline Felix-ketsuppipullosta

Irrota tyhjästä ja pestystä Felix-ketsuppipullosta etiketti. Leikkaa pullon yläosa varovasti irti mattopuukolla. Siisti reunat saksilla ja tee taakse pieni reikä koukulle. Laita liimattava seinäkoukku pistorasian viereen ja ripusta uusi kätevä kännykkäteline seinälle.

Lahjapakkaus Felix-vihannespurkista

Pese lasinen Felix-vihannespurkki ja irrota purkin etiketti. Etiketti irtoaa helpoiten liottamalla purkkia kuumassa vedessä noin 15 minuutin ajan. Täytä lasipurkki esimerkiksi kylpysuolla tai askartele oma treffi-ideapurkki yhteisiin hetkiin.

Kasvipurkki Felix-vihannespurkista

Tiskaa Felix-vihannespurkki ja irrota purkin etiketti. Täytä purkki mullalla ja pienillä koristekivillä. Istuta purkkiin pieni mehikasvi ja peittele se huolellisesti mullalla. Koristele lopuksi kivillä niin, että multaa ei näy ulospäin, ja kaunis kasvipurkki on valmis. 

Keittiön säilytyspurkit Felix-vihannespurkeista

Puhdista Felix-vihannespurkit ja irrota etiketit. Koristele purkit esimerkiksi koristenauhalla ja liitutaulutarroilla, joihin voi kirjoittaa mitä purkit sisältävät. Järjestele kuivakaappi ja säilytä purkeissa vaikkapa pähkinät, siemenet ja pastat.

Sisustuspurkki Felix-vihannespurkista

Tiskaa lasinen Felix-vihannespurkki ja irrota purkista etiketti. Koristele purkki makusi mukaan koristeteipillä, -tarroilla tai kuviopaperilla. Järjestele koristeltuun purkkiin esimerkiksi kammat, harjat, sudit tai siveltimet.

Juhlavat maljakot Felix-vihannespurkeista

Liota etiketit irti erimuotoisista Felix-vihannespurkeista. Askartele purkkeihin mieleisiäsi koristuksia esimerkiksi juuttinarusta ja pitsinauhasta. Koristelun jälkeen lisää kukat maljakoihin ja asettele luomuksesi kaunistamaan kattausta.

Te kysyitte, me vastaamme - vinkkejä purkkien uusiokäyttöä varten:
Miten etiketin saa irti lasipurkista?

Etiketin poistaminen lasipurkista on suhteellisen helppoa. Keitä vettä vedenkeittimessä ja kaada kuumaa vettä lasipurkkiin. Anna veden lämmittää purkkia n. 15 minuuttia, jolloin kuuma vesi lämmittää etiketin liimaa purkin sisäpuolelta käsin. Kun liima on lämmintä, etiketti irtoaa helposti. 


Voit
tarvittaessa myös lorauttaa lämpimään veteen astianpesuainetta ja liottaa koko purkkia vedessä. Jos et saa irrotettua etikettiä kokonaisena, voit rapsuttaa loput liimajäämät irti tiskiharjan kovalla kärjellä.
 

Miten purkeista saa hajun pois uudelleenkäyttöä varten?

Se onnistuu näinkin helposti: metallikansi puhdistuu upottamalla se veteen, jossa on teelusikallinen ruokasoodaa. Varmista, että kansi peittyy kunnolla, jotta myös tuplakannen väliin menee liuosta. Huuhtele lopuksi puhtaalla vedellä


Lasipurkki
taas puhdistuu, kun laitat sen astianpesukoneeseen tai tiskaat kuten minkä tahansa muunkin astian
 

Kaipaatko lisäideoita uusiokäyttöön? Löydät Felix hacks -vinkit myös sosiaalisen median kanavistamme!

Tuotteita jokaiseen makuun!

Meiltä löytyy tuotteita jokaiseen makuunmyös erikokoisissa purkeissa. Löydät Felix-valikoimasta ketsupit ja sinapit, salaatinkastikkeet, vihannessäilykkeet, majoneesit ja dressingit, maustekastikkeet sekä valmisateriat. Tutustu kaikkiin Felix-tuotteisiin ja löydä omat suosikkisi!

Kulhollinen pastasalaattia