Pakkausmerkinnät

Merkinnät pakkauksissa

Felix-tuotteita löytyy lähes jokaiseen makuun – ja myös jokaiselle sopivia. Pakkauksistamme löytyy useita eri merkintöjä, jotka laadukkaille tuotteillemme on myönnetty ulkopuolisten tahojen toimesta. Felix pyrkii myös omilla pakkausmerkinnöillään lisäämään kuluttajien valinnan vaivattomuutta korostamalla tuotteissa erilaisia piirteitä.

Sydänmerkittyjä tuotteita

Sydänmerkki on varmasti meille monelle tuttu elintarvikepakkauksista ja ravintoloista.  Merkki osoittaa, että kyseinen tuote, tai ruoka-annos, on terveyden kannalta parempi vaihtoehto omassa kategoriassaan – näin arjen terveellisemmät valinnat nopeutuvat ja helpottuvat. 

Merkki voidaan myöntää esimerkiksi tuotteelle, jossa… 

  • suolan ja sokerin määrä on maltillinen 
  • sekä rasvan laatu on hyvää eli pehmeää. 

Felixiltä löytyy useita Sydänmerkki-tuotteita ja useammasta eri ruokakategoriasta. Kaikki tuotteemme löytyvät täältä. 

Sydänmerkki
Luomu-merkki
Luomutuotteet

Felix-valikoimasta löydät myös luomutuotteita ja ne tunnistat helposti Luomumerkistä.  Luomumerkin saadakseen elintarvikkeen tuotannon on täytettävä seuraavat kriteerit: 

  • ilman rikkakasvien torjunta-aineita 
  • ravinteita kierrättäen ja luonnonvaroja säästäen 
  • eliölajien monimuotoisuutta vaalien 
  • eläinten luontaisia tarpeita kunnioittaen ja hyvinvointia edistäen 
  • ilman keinotekoisia väri-, makeutus- ja aromiaineita. 

Tutustu Felixin luomutuotteiden valikoimaan tästä.  

Biomuovimerkki

Siirrymme käyttämään Felix Street Kitchen -tuotteisiimme pullomateriaalia, josta puolet on ympäristöystävällisempää, biopohjaista muovia. 

Tämä biopohjainen muovi on valmistettu metsäteollisuuden sivutuotteena syntyneestä mäntyöljystä, joka muuten menisi hukkaan. Käyttämällä mäntyöljyä uusiutumattomien raaka-aineiden sijaan, pyrimme vähentämään tuotannostamme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja siten myös uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä.  Biopohjaisella muovilla on samat käyttöominaisuudet kuin tavallisilla PE- ja PET-muoveilla ja ne voidaan kierrättää samaan tapaan. 

Uuden pullomateriaalin tunnistaa etiketissä olevasta Biopohjainen muovi -merkistä. 

Biopohjainen muovi -merkki
FSC-merkki
FOREST STEWARDSHIP COUNCIL

FSC:n periaatteet ja kriteerit määrittelevät ympäristön kannalta hyvän, sosiaalisesti hyödyllisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon keskeiset elementit ja vaatimukset. Jokaiselle periaatteelle on laadittu useita kriteereitä, joiden avulla voidaan arvioida periaatteiden toteutumista käytännön metsänhoidossa. FSC-merkityt tuotteet ovat ympäristön kannalta vastuullinen valinta. 

Lisää FSC-sertifikaatista ja Kontrolloidusta puusta 

Tutustu tuotteisiimme

Kaikki herkulliset Felix-tuotteet erilaisin pakkausmerkintöineen löydät helposti täältä. Tutustu tuotteisiin ja löydä omat ruokapöydän suosikit!

pokebowlannokset