Usein kysyttyä

Haluatko tietää lisää Felixin tuotteista? Katso tästä usein kysytyt kysymykset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, ota yhteyttä kuluttajapalveluumme.

Pääsääntönä on, että kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt ainesosat ilmoitetaan painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

Mausteista on mahdollista käyttää ryhmänimeä (”mausteita”). Jos mausteiden yhteismäärä kuitenkin on yli 2 % elintarvikkeen painosta, on mausteet ilmoitettava omilla nimillään. Vastaamme mielellämme tuotteidemme mausteita koskeviin kysymyksiin.

Felix-perunamuusissa on suolaa 0,55 g / 100 g valmista muusia.

Orkla Foodsin tuotteet eivät sisällä geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO).

Joitakin Orkla Foods Finlandin maahantuomia tuotteita voi etsiä vaikkapa osoitteesta www.suomikauppa.fi. Myös esimerkiksi Kallen Mätitahnaa myydään IKEAn huonekaluliikkeissä ympäri maailman.

Kyllä ovat. Yhdessäkään ketsupissa tai hampurilaiskastikkeessa ei ole gluteenia ja ne ovat laktoosittomia.

Kyllä on. Felixin perunamuusijauhe ei sisällä gluteenia ja voit halutessasi valmistaa sen laktoosittomaan maitoon. Tuotehakumme auttaa rajaamaan valikoimastamme sopivat tuotteet.

On, joten tuote on täysin gluteeniton.

Felix Kruunumajoneesi, Felix Lohimajoneesi ja vegaaniset majoneesimme ovat laktoosittomia. Tuotehakumme rajaa sinulle halutessasi kaikki laktoosittomat tuotteet yhteen näkymään. Kaikki majoneesimme ja aiolit ovat gluteenittomia.

Ketsuppi on maultaan ja rakenteeltaan parhaimmillaan noin kuukauden verran avaamisesta, mutta sitä voi käyttää niin kauan kuin se aistinvaraisesti maistuu ja tuoksuu hyvältä. Avattu pullo tulee aina säilyttää jääkaapissa.

Niin salaatinkastikkeet, majoneesit kuin vihannessäilykkeet ovat maultaan ja rakenteeltaan parhaimmillaan noin kaksi viikkoa avaamisesta, mutta niitä voi käyttää niin kauan kuin ne aistinvaraisesti maistuvat ja tuoksuvat hyvältä. Avattu tuote tulee aina säilyttää jääkaapissa ja sen säilyvyyteen vaikuttavat monet tekijät (mm. lämpötilavaihtelut, käsittelyhygienia) ja siksi tuotteen säilyvyysaika saattaa vaihdella suurestikin.

Elintarvikkeessa oleva parasta ennen -päivämäärä kertoo, kuinka kauan avaamaton tuote säilyy oikein säilytettynä moitteettomana ja säilyttää sille tyypilliset ominaisuutensa. Tuotteen valmistajana / maahantuojana takaamme avaamattoman tuotteen laadun parasta ennen- päivämäärään asti, mutta tuotetta voi vielä tämän päivämääränkin jälkeen käyttää niin kauan kuin se on aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan kelvollinen. Tämä aika saattaa vaihdella suurestikin tuotteesta riippuen. Tuotetta on aina hyvä haistaa ja maistaa ennen käyttöä ja heittää pois, mikäli se vaikuttaa epäilyttävältä.

Tarkkaa aikaa tuotteen säilyvyydelle avaamisen jälkeen emme voi sanoa, sillä säilyvyyteen vaikuttavat mm. säilytyslämpötila ja käyttötapa, esim. miten tuotetta on säilytetty avaamisen jälkeen, onko pakkaus seissyt pitkään ruokapöydällä avattuna, miten puhtaalla välineellä tuotetta ottaa jne. Tällaiset tekijät saattavat suurestikin vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.

Peltitölkkiin pakattujen tuotteiden säilyvyys perustuu lämpökäsittelyyn ja ilmatiiviiseen suljentaan, mitkä pysäyttävät tuotetta pilaavan toiminnan ja säilyttävät sen laatuominaisuudet. Peltitölkkien valmistusmateriaalit ovat huolellisesti tutkittuja ja turvallisia; niistä ei liukene mitään haitallisia aineita pakattuihin tuotteisiin. Peltitölkit ovat sisäpinnaltaan suojalakattuja. Niissä voi periaatteessa säilyttää tuotetta avaamisen jälkeen, mutta suosittelemme tuotteen siirtämistä puhtaaseen, kannelliseen astiaan niin, että tuote on liemen peitossa.

On, joten tuote on täysin gluteeniton.

Vihannessäilykkeet, joille halutaan pitkä säilyvyysaika, on pastöroitava, mikä tarkoittaa tauteja aiheuttavien mikrobien tuhoamista lämpökäsittelyllä. Lasitölkki ja peltitölkki kestävät pastöroinnin, kun taas muovitölkki ei.

Hyviä uutisia! Kesästä 2014 alkaen Felixin vihannessäilykkeissä on alettu käyttää uutta, kaksiosaista Helppo Avata -kantta. Kantta on vain yhdessä koossa, josta johtuen sitä ei ainakaan vielä saada aivan kaikkiin tuotteisiin. Yksi konsti perinteisen kannen avaamisen helpottamiseksi on, että varovasti työntää esim. haarukan kärjen purkin ja kannen väliin. Kantta varovasti hieman nostamalla vakuumi poistuu ja kansi lähtee helpommin auki. Tähän tarkoitukseen on myös olemassa erilaisia avaajia suurimpien kauppojen valikoimissa. Tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun varmistamiseksi on tärkeää, että tölkit on suljettu riittävän tiiviisti, niitähän säilytetään myymälöissä huoneenlämmössä.

Kannen reunassa lukee todennäköisesti Helppo Avata! Helppo avata -kansi koostuu kahdesta eri osasta: tuotteen ilmatiiviinä pitävästä osasta sekä irrallisesta avausrenkaasta, joka saattaa olla löysäntuntuinen, vaikka kansi olisikin tiukasti kiinni. Kantta kiertävän renkaan ansiosta kansi on helppo vääntää auki pienemmilläkin käsivoimilla ja ilman erillisiä työkaluja.

Valmiista muusista voi helposti valmistaa mm. imellettyä perunalaatikkoa ja perunamuusijauhe sopii paistoksiin, piirakoihin, taikinoihin ja keittoihin. Ja tietysti se sopii mitä parhaiten lihapullien kylkeen!

Kaikki sai alkunsa toisen maailmansodan aikaan, kun tsekkoslovakialainen Herbert Felix pakeni juutalaisvainoja Ruotsiin ja aloitti yhteistyön ruotsalaisen etikkatehtailijan kanssa. Per Håkansson oli perustanut etikkatehtaan Eslöviin vuonna 1874 ja Herbert Felix sai luvan käyttää etikkatehtaan ylijäämätuotannon kurkkujen säilömiseen. Etikkakurkkujen säilönnästä Herbert oli saanut oppia ja kokemusta isoisältään, joka oli jo 1900-luvun alussa säilönyt kurkkuja teollisessa mittakaavassa. Herbertin tuotteita ryhdyttiin myymään tuotemerkillä Felix.