Felix kannustaa suoritusvapaaseen elämään

Me Felixillä haluamme kannustaa kaikkia suoritusvapaaseen arkeen ja varsinkin suoritusvapaaseen syömiseen. Arkeen liittyvät paineet ovat kasvaneet ja monilla meistä on paljon paineita ja stressiä hyvin arkisista asioista, kuten ruokavaliosta ja mitä syömme päivittäin. Me Felixillä ajattelemme, että ruokailun pitäisi olla ennen kaikkea mukava hetki, jossa ravitseva ruoka on pääosassa. Niinpä päätimme tutkia aihetta hiukan lisää ja syventyä siihen mitä suomalaiset oikeasti ajattelevat arkipäivän ja ruokailun paineista.

Halusimme tutkia syvemmin suomalaisten arkeen ja ruokailuun liittyviä suorituspaineita. Olemmekin jo kahdesti toteuttaneet kyselytutkimuksen, jossa on kysytty erilaisia kysymyksiä liittyen arjen paineisiin, syömiseen ja ruokavalioon. Lyhyesti voidaan todeta, että suomalaiset kokevat paljon erilaisia paineita, mitä tulee syömiseen ja ruokavalioon. Mutta uskomme, että mitä enemmän keskustelemme julkisesti suorituspaineista ja ruokahäpeästä, sitä paremmin opimme suhtautumaan itseemme ja muihin sallivasti. Käymällä keskustelua saamme myös toivottavasti hälvennettyä suorituspaineita ja ruokahäpeää.

Toivommekin siis, että jokainen voisi suhtautua ymmärtäväisesti ja joustavasti sekä omaan että toisten ruokavalioon. Ja muistaa, että moni meistä kokee suorituspaineita ja jopa ruokahäpeää, mitä tulee syömiseen. Et ole yksin ajatustesi ja tunteidesi kanssa. Ollaan siis armollisia itsellemme, mutta myös muille. Ja muistetaan nauttia ruuasta, vaikka se ei olisikaan ns. ”somekelpoista”. 

Me Felixillä olemme suorituspaineettoman syömisen puolella!

Tutustu tarkemmin tutkimuksiimme