Maukkaampia ruokahetkiä vastuullisesti

Vastuullisuusasioissa ei maailma ole koskaan valmis, mutta se ei tarkoita etteikö aina voisi kehittyä ja kehittää. Me Felix-tiimissä teemme parhaamme, jotta tuotteemme ja toimintamme noudattavat meille asetettuja tavoitteita, joissa vastuullisella toiminnalla on keskeinen rooli. Tältä sivulta löydät niin pieniä kuin suuriakin vastuullisuustekoja, joita olemme jo tähän mennessä tehneet tuotteidemme parissa. 

Kasvipohjaiset tuotteet ovat ekoteko

Vihannessäilykkeiden käyttö on hyvä tapa lisätä kasvisten osuutta aterioilla ja ne ovat siten jo itsessään vastuullinen valinta lautaselle. Felix onkin oiva kumppani, kun haluat lisätä kasvisten osuutta aterioinnissasi, sillä kaikki Felix-tuotteet soveltuvat vegetaariseen tai vegaaniseen ruokavalioon (pl. ainoastaan lohimajoneesi). Näin ollen tuotteemme ovat ympäristön näkökulmasta vastuullinen valinta lautasellesi. 

Felix-tuotevalikoimasta löytyvät erilaiset lisukkeet aterian kylkeen, kastikkeista maustamiseen, perunamuusia sekä kaupan pakastealtaasta löytyviä kasvisaterioita.  

Herkutellen hävikkiä vastaan

Olemme huomioineet hävikin omissa pakkauksissamme: tarjoamme esimerkiksi pienemmillekin talouksille sopivia pienempiä pakkauksia välttääksemme turhan ruokahävikin. Voit esimerkiksi ostaa useamman tuotteen pienemmässä pakkauksessa, jolloin käytät helpommin pakkauksen kokonaan loppuun ja pienennät omaa hiilijalanjälkeäsi.  

Felix on maustamisen asiantuntija, jonka avulla myös kodin muu hävikki vähenee. Kun kotoa löytyy edellisiltä aterioilta jäänyttä ruokaa, voit helposti twistata aterian uudeksi Felix-tuotteilla. Inspiroidu kokeilemaan jotain uutta! 

Erikokoiset maustekurkkupakkaukset
Tyhjiä ketsuppipulloja ja muovihylsyt

Pakkaukset

Olemme ideoineet uudelleen Suomen suosituimman ketsupin pakkauksen, Felix-ketsuppipullon, jotta voisimme minimoida tuotteen valmistuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Aiemmin tyhjät pullot kuljetettiin tehtaiden välillä sellaisenaan. Päätimme kuitenkin palata pakkausten tuotantoketjussa hieman taaksepäin ja kuljettaa tyhjät pullot tehtaalta toiselle pieninä muovihylsyinä. Hylsyt puhalletaan vasta ketsuppitehtaalla pulloiksi ennen niiden täyttämistä ketsupilla. Tämän uudistuksen avulla onnistuimme alentamaan tyhjien pullojen kuljettamisesta aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä 90 %!