Kasvis-jauhelihakeitto

4 min. 30:lle

Kasvis-jauhelihakeitto

Ainekset

  • 250 g naudan jauhelihaa
  • sipuli silputtuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g porkkanoita
  • perunaa
  • kesäkurpitsa (noin 200 g)
  • fenkoli (noin 150 g)
  • 1 dl Felix Tomaattipyreetä
  • 8 - 10 dl vettä
  • kasvis- tai lihaliemikuutiota
  •   rouhittua pippuria maun mukaan
  • YRTTIMAJONEESI
  • 1 1/2 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl currya
  • 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. rakuunaa, minttua, lehtipersiljaa)
  • pieni punasipuli silputtuna
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa tai etikkaa

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha yhdessä silputun sipulin kanssa muruiksi ja mausta. Siirrä lautaselle odottamaan.
  2. Laita esikäsitellyt ja pilkotut kasvikset kattilaan. Lisää loput ainesosat ja keitä noin 15 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja maustekurkkukuutiot joukkoon, anna keiton kuumentua 5 minuuttia. Mausta pippurilla.
  4. Sekoita yrttimajoneesin ainekset.
  5. Tarjoile kuuma keitto yrttimajoneesin ja ruisleivän kanssa.