Miten ketsupit eroavat toisistaan?

Tiesitkö, että Felix-valikoimasta löytyy jopa seitsemän erilaista ketsuppia? Tuotteista löytyy siis takuulla se paras ketsuppi omaan makuun. Mutta entä jos oma suosikki ei ole vielä selvillä ja valinnanvara saa pään pyörälle ketsuppihyllyllä? Vertailimme kaikki Felix-ketsupit, jotta valintasi olisi mahdollisimman helppo.

Ketsuppi on täydellinen lisä arkiruuan päälle. Felix-ketsupit saavat makunsa mehevistä tomaateista valmistetusta tomaattisoseesta, etikasta ja mausteista. Eri makuihin ja ruokavalioihin sopivissa ketsupeissa on eroja makeusasteessa, tomaattisosepitoisuudessa, mausteisuudessa ja makeutukseen käytetyssä aineessa. Kaikkia Felix-ketsuppeja yhdistää kuitenkin yksi asia: kiistattoman hyvä maku.

Perinteistä makua arvostaville ketsupin ystäville maistuu alkuperäinen Felix Ketchup tai Felix Ketchup ilman lisättyä sokeria. Jos taas kaipaat hiukan vähemmän makeaa ketsuppia, löytyy valikoimasta kokonaan makeuttamaton Felix Ketchup, sekä kaksi vähäsuolaista ja -sokerista vaihtoehtoa: Felix Ketchup, vähemmän suolaa ja sokeria ja Felix Luomu Ketchup, vähemmän suolaa ja sokeria. Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, löytyy mausteisen ruuan ystäville pippurinen Felix Mustapippuri Ketchup ja tulisen poltteen ystäville Felix Hellfire Ketchup.

Felix-ketsuppi 500g
Felix-ketsuppi 1kg
Felix-ketsuppi 1250g

Makeusaste: ■■■■□
Makeutusaine: sokeri
Tomaattisosetta: 60 %
Muuta: säilöntäaineeton, saatavilla kolmessa koossa

Perinteinen Felix Ketchup on alkuperäisen Felix-reseptin mukaan valmistettu ketsuppi. Ketsupissa on tasapainoinen ja täyteläinen yhdistelmä makeutta, mausteita ja auringon kypsyttämiä tomaatteja. 

Kenelle maistuu? Alkuperäisreseptin mukainen Felix-ketsuppi maistuu sinulle, joka haluat arkiruuan päälle yksinkertaisen hyvää ja täyteläistä makua. 

Makeusaste: ■■■□□
Makeutusaine:
sokeri
Tomaattisosetta:
80%
Muuta:
Sydänmerkki, säilöntäaineeton

Uusin tulokkaamme, valkosipuliketsuppi on valmistettu mehevistä, auringon kypsyttämistä tomaateista sekä valkosipulista. Maku on yhtä aikaa tomaattinen ja valkosipulinen.

Kenelle maistuu? Tämä on uudenlainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat erilaista makuelämystä, myös ketsupissa. Kokeile pastaruokiin, dippailuun tai maustamiseen.

Felix Valkosipuli Ketchup
Felix Luomu ketsuppipullo

Makeusaste:  ■■■□□
Makeutusaine: sokeri
Tomaattisosetta: 83 %
Muuta: Sydänmerkki, säilöntäaineeton

Vähäsuolaisempi ja -sokerisempi Felix Ketchup on saatavilla myös Luomuna. Tuote on valmistettu luonnonmukaisesti viljellyistä tomaateista ja sisältää nimensä mukaisesti 35 % vähemmän suolaa ja sokeria. Ketsupille on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo terveyden kannalta paremmasta vaihtoehdosta.

Kenelle maistuu? Tämä ketsuppi maistuu sinulle, joka haluat käyttää luomutuotteita ja nautit hieman vähemmän makeasta ketsupista. Tuotteen runsaan tomaattinen maku on yhtä herkullinen kuin alkuperäisen Felix-ketsupin.

Makeusaste:  ■■■□□
Makeutusaine: sokeri
Tomaattisosetta: 83 %
Muuta: Sydänmerkki, säilöntäaineeton

Tässä Felix-ketsupissa on 35 % vähemmän suolaa ja sokeria kuin alkuperäisessä ketsupissa. Mausta ei kuitenkaan ole tingitty, ja tuotteessa onkin tutun täyteläinen ja mausteinen maku. Ketsupille on lisäksi myönnetty terveyden kannalta paremmasta vaihtoehdosta kertova Sydänmerkki.

Kenelle maistuu? Vähäsokerisempi ketsuppi maistuu parhaiten sinulle, joka haluat ketsupilta hieman vähemmän makeutta, mutta sitäkin enemmän tomaattisen täyteläistä makua. 

Felix makeuttamaton Ketchup
Felix makeuttamaton Ketchup

Makeusaste: ■■□□□
Makeutusaine: ei lisättyä sokeria tai makeutusaineita
Tomaattisosetta: 83 %
Muuta: Sydänmerkki, säilöntäaineeton

Makeuttamattoman ketsupin maku ei ole yhtä makea kuin muissa Felix-ketsupeissa. Ketsupin maku on silti reilun tomaattinen ja sopivan mausteinen, eikä mausta puutu täyteläisyyttä. Tuotteen sokeripitoisuus on luontaisesti peräisin tomaatista. Sydänmerkki kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. 

Kenelle maistuu? Makeuttamaton Felix Ketchup maistuu parhaiten sinulle, joka haluat välttää sekä lisättyä sokeria että makeutusaineita. Kaipaat ketsupilta vähemmän makeutta, mutta kuitenkin runsasta makua. 

Makeusaste: ■■■□□
Makeutusaine: sukraloosi
Tomaattisosetta: 85 %
Muuta: säilöntäaineeton, saatavilla kahdessa koossa

Felix Ketchup ilman lisättyä sokeria maistuu perinteiseltä, makean täyteläiseltä ketsupilta. Lisätyn sokerin sijaan ketsuppiin tuovat makeutta tomaattien luontaiset sokerit ja makeutusaine sukraloosi.

Kenelle maistuu? Ketsuppi ilman lisättyä sokeria maistuu sinulle, joka pidät alkuperäisen Felix-ketsupin makeudesta, mutta haluat nauttia maistuvasta ketsupista ilman lisättyä sokeria. Tuote sopii myös diabeetikoille. 

Felix Ketchup, ilman lisättyä sokeria
Felix Ketchup
Felix Hellfire Ketchup

Makeusaste: ■■■■□
Makeutusaine: sokeri
Tomaattisosetta: 71 % 
Muuta: säilöntäaineeton

Hellfire Ketchup on tulisin ja mausteisin Felix-ketsuppi. Täyteläisen tomaattinen ketsuppi saa voimakkaan makunsa cayennepippurista, chilistä, mustapippurista ja valkosipulista. Ketsuppi tuo ruokaan chilikastikkeen tulisuutta.

Kenelle maistuu? Tulinen ketsuppi maistuu sinulle, joka nautit mausteisesta ruuasta ja olet oikea tulisen ruuan ystävä. Haluat lisätä ruokaan maistuvaa lisäpoltetta, etkä kaihda todella tulistakaan makua. 

Makeusaste: ■■■■□
Makeutusaine: sokeri
Tomaattisosetta: 80 %
Muuta: säilöntäaineeton

Mustapippuriketsuppi on herkullisen mausteinen, mehevistä tomaateista valmistettu ketsuppi. Mustapippurin lisäksi tuote on maustettu muun muassa kaneli- ja cayennepippuriuutteella. 

Kenelle maistuu? Pippurinen ketsuppi maistuu sinulle, joka haluat arkiruokaan mausteista makua. Mustapippurilla maustettu ketsuppi tuo helposti herkullisuutta erilaisiin ruoka-annoksiin. 

Felix Mustapippuri Ketchup
Felix reseptikuva ketsuppi

Herkulliset Felix-tuotteet

Löytyikö ketsupeista oma suosikki, vai haluaisitko ottaa seuraavaksi testiin hieman erilaista makua? Valikoimastamme löydät ketsuppien lisäksi erilaiset majoneesit, dressingit, salaatinkastikkeet sekä paljon muuta. 

Hot dog annoskuva

Maistuvat reseptit

Täyteläinen Felix-ketsuppi kruunaa aterian: mausta ketsupilla perinteinen lihamakaronilaatikko, täytetyt kesäkurpitsat tai vaikkapa nakkisämpylät. Nämä ja monet muut makoisat reseptit löydät reseptisivultamme.