Aurinkoburgeri

Aurinkoburgeri saa twistinsä aurinkokuivatuista tomaateista, grillatusta artisokasta ja punasipulista. Burgerista saat valmistettua niin liha- kuin kasvisversionkin. Molempien väliin sopii herkullinen Felix Street Kitchen Burgerkastike, kokeile!

Annokset
4

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
  • 2 rkl timjamia
  • 600 g jauhelihaa tai 500 g vegaanista jauhista
  • 1 rkl Felix sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 2 dl Felix Street Kitchen burgerkastike 400 g
  • 1 dl kermajuustoa raasteena
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 100 g grillattua artisokkaa
  • 50 g salaatinlehtiä
  • 1 punasipuli

LISUKKEEKSI

Valmistusohjeet

Kuori sipuli ja valkosipuli, hienonna pieneksi. Hienonna myös aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita keskenään sipulit, aurinkokuivattu tomaatti, timjami, jauheliha tai vegaaninen jauhis, sinappi, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta neljä pihviä ja paista pannulla noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta (riippuen siitä kuinka paksuja ne ovat ja kuinka kypsää lihaa haluat).

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään viipaloidut kevätsipulit, juustoraaste ja noin 1 dl Felix Street Kitchen burgerdressingiä. Kokoa burgerit ja tarjoile grillattujen artisokkien, punasipulin ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.