Dallassämpylät

Valmistusaika
60

Annokset
10

Ainekset

TAIKINA

  • 2.5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 6 - 7 dl vehnä- ja hiivaleipäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

TÄYTE

  • 100 g juustoraastetta
  • 2 rkl Felix ketchuppia
  • 2 rkl pistaasipähkinärouhetta

LISÄKSI

  • voiteluun kananmunaa
  • päälle pistaasipähkinärouhetta
  • paperisia leivonnaisvuokia

Valmistusohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Sekoita jauhot keskenään ja lisää suurin osa nesteeseen, sekoittele. Lisää loput jauhoista vähitellen taikinaan koko ajan alustaen. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Kaulitse taikinasta jauhotetulla alustalla 40 x 20 cm levy. Levitä taikinalevylle juustoraastetta, ketchuppia ja pähkinärouhetta. Kääri rullaksi. Leikkaa rullasta 12 palaa ja asettele ne vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia.

Voitele leivonnaiset kananmunalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 225 C noin 10 - 15 minuuttia.