Keväinen kanasalaatti

Valmistusaika
40

Annokset
6

Ainekset

  • 1 rkl inkivääriä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta basilikaa karkeaksi hakattuna
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3/4 tl suolaa
  • 3/4 tl mustapippuria karkeaksi rouhittuna
  • 400 g broilerin fileepihvejä

SALAATTI

  • 2 erilaista vihreää salaattia
  • 50 g babypinaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 päärynä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/2 sitruunaa
  • 1 kurkku
  • 1 ruukku vesikrassia
  • 150 g sinihomejuustoa

TARJOILUUN

  • 2 dl Felix Caesarsalaattikastiketta

Valmistusohjeet

Sekoita inkivääri, basilika, öljy, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Leikkaa broilerifileet muhkeiksi suikaleiksi pitkittäin ja siirrä ne marinadiin. Sekoita hyvin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Pese ja linkoa salaatit. Suikaloi pestyt ja puhdistetut paprikat. Viipaloi kuorittu päärynä ja purista viipaleille sitruunan puolikkaista mehua. Pilko pesty kurkku. Asettele salaattiaineet annosastioihin tai vadille. Paista, grillaa tai pariloi broilerinsuikaleet. Jäähdytä haaleiksi ja levitä palat salaatin päälle. Viimeistele salaatti vesikrassilla ja sinihomejuustolla.

Valuta täyteläinen Felix Caesarsalaattikastike salaattiin juuri ennen tarjoilua tai tarjoa kastike erikseen. Nauti rapeiden leipäkuutioiden kanssa.