Raikas perunasalaatti jämäperunoista

Raikas perunasalaatti valmistuu vaikka edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Tämä on yksi hyvä esimerkki ruokahävikin vähentämisestä! Voit myös korvata muita reseptin ainesosia kaapin perukoilta löytyvillä purkinpohjilla: kermaviilin voit korvata esimerkiksi maustamattomalla jogurtilla tai kapristen sijasta voit lisätä joukkoon vaikka suolakurkkuja. Ja maistuuhan perunasalaatin kanssa edellisiltä aterioilta ylijääneet kalat ja lihatkin!

Ainekset

  • n. 6 kpl uusia perunoita (riippuen koosta)
  • 1 dl ruohosipulia
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 3 rkl pieniä kapriksia tai suolakurkkukuutioita
  • 2 rkl kapristen tai suolakurkkujen säilykelientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 rkl kruunumajoneesia
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

Pilko keitetyt uudet perunat pienemmiksi ja silppua sipulit pieneksi.

Sekoita kermaviilin joukkoon kruunumajoneesi, sitruunamehu sekä kaprikset liemineen. Sekoita kastike perunoiden ja sipulien kanssa ja mausta mustapippurilla.